Antena 3 CNN Actualitate Criză în farmacii. Distribuitorii de medicamente vor sista livrările până miercuri

Criză în farmacii. Distribuitorii de medicamente vor sista livrările până miercuri

Criză în farmacii. Distribuitorii de medicamente vor sista livrările până miercuri
13 Oct 2008   •   09:33

Criza medicamentelor se adânceşte. După ce săptămâna trecută Colegiul Farmaciştilor atenţiona că stocurile din farmacii sunt aproape de epuizare iar distibuitorii de medicamente refuză să mai furnizeze medicamente din cauza devalorizării leului, aceştia au avut o discuţie cu reprezentanţii ministerului Sănătăţii.
Conflictul este departe de a fi rezolvat însă, după ce la negocieri guvernul a propus o listă de doar 200 de medicamente pentru care preţul să fie recalculat la un curs valutar de 36,3 lei pentru un euro.
Distribuitorii de medicamente au anunţat imediat după aceea că livrările de medicamente vor fi sistate pînă miercuri. Potrivit preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Distribuitorilor de Medicamente, Viorel Vasile, negocierile înaintează foarte greu, soluţiile guvernului fiind doar parţiale.
?Această măsură este parţial o măsură care să îmbunătăţească starea de lucruri actuală. Noi suntem deschişi la orice propunere contructivă şi încercăm să găsim o formă de a soluţiona criza actuală. Întâlnirile cu oficalii sunt la distanţă de câteva zile, de parcă pacienţii care au nevoie de medicamente ar putea găsi alte remedii între timp. Nu inteleg aceatsa lentoare, această tragere de timp din partea autorităţilor? a spus acesta prin telefon pentru Antena 3.
Între timp, cei mai afectaţi sunt bolnavii, în special cei care suferă de boli cronice, care nu mai găesesc medicamentele de care au nevoie în farmacii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close