Antena 3 CNN Actualitate Criză în interiorul PNL. Se cere reformă în partid

Criză în interiorul PNL. Se cere reformă în partid

Criză în interiorul PNL. Se cere reformă în partid
06 Ian 2017   •   22:10

Criza din interiorul PNL continuă. Andreea Paul, fost deputat liberal, lansează un manifest pentru a fi creat un grup de reformă în partid. Ea subliniază că e nevoie de analize obiective şi soluţii pentru recâştigarea încrederii interne în partid.

”În momente dificile e nevoie de solidaritate în orice echipă. Dar pentru a ieşi din criza politică internă a PNL, e nevoie de tăierea podurilor de legătură a solidarităţii cu incompetenţa. E nevoie de analize obiective şi soluţii pentru recâştigarea încrederii interne în PNL, în paralel cu un activism corect şi onest în opoziţie faţă de PSD”, a scris Andreea Paul, vineri, pe Facebook.

”20% este un scor mic, iar cauzele trebuie investigate serios. E de răspuns clar la întrebarea: de ce chiar cu ezitările PNL, contradicţiile sau greşelile din campanie, reînnoirea echipei nu s-a reflectat în scor?”, subliniază Andreea Paul.
Fostul deputat mai spune că în PNL la alegerile parlamentare s-a făcut cea mai ”severă contra-selecţie a resurselor umane” şi că a contat partizanatul pur personal, în locul muncii susţinute, a profesionalismului sau competenţelor, fiind ”aruncaţi peste bord” cei mai mari purtători de voturi în alegeri.
”Schimbarea alertă şi cu atenţie a oamenilor cu care se afişează PNL poate îmbunătăţi semnificativ rezultatele”, adaugă Andreea Paul.

Ea afirmă că a doua cauză principală a rezultatului slab la alegeri a fost lipsa unei strategii de campanie şi că mizarea pe persoana lui Dacian Cioloş trebuia susţinută de un pachet întreg de măsuri, acţiuni şi idei sau propuneri.
Andreea Paul susține că un congres al PNL nu poate fi evitat, dar că există pericolul să vină ”oameni veleitari, mediocri, care să indice soluţii, iar rezultatul va fi din ce în ce mai grav”.

”Acum, majoritatea conducerilor organizaţiilor locale sunt interimari, nelegitimi. În judeţele care au luat sub scorul partidului, conducerea interimară actuală trebuie să-şi depună mandatele şi demarate urgent alegerile. Demisii? S-a întâmplat în mult prea puţine cazuri. Mulţi aşteaptă salvarea de la un potenţial viitor leadership politic slab la nivel central”, mai spune Andreea Paul.

Ea mai propune refacerea comisiilor de specialitate ale PNL.

 

×
Subiecte în articol: andreea paul PNL
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close