Antena 3 CNN Actualitate Criza politică a blocat România. Ioana Petrescu: „Lucrurile depind doar de cine va ajunge la Palatul Victoria”

Criza politică a blocat România. Ioana Petrescu: „Lucrurile depind doar de cine va ajunge la Palatul Victoria”

Criza politică a blocat România. Ioana Petrescu: „Lucrurile depind doar de cine va ajunge la Palatul Victoria”
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Iun 2017   •   10:21

Prima sarcină pe care va trebui s-o îndeplinească noul prim-ministru va fi aceea de a transmite un mesaj de stabilitate şi de predictibilitate, a declarat Ioana Petrescu la Antena 3.

Fostul ministru de Finanţe a arătat că acest tip de mesaj este extrem de important, atât pentru români, cât mai ales pentru investitorii străini şi partenerii externi ai României.

„Dacă criza nu se prelungește foarte mult efectele nu vor fi dezastrouase. Sunt anumite măsuri care trebuie urmărite și realizate indiferent dacă noi avem o criză politică în România sau nu. (…) Referitor la planul de guvernare, el are o mulțime de lucruri foarte bune, debirocratizarea pentru mediul de afaceri, faptul că se dorește un singur formular pentru activități independente, cinci pentru IMM-uri, plata online pentru toate impozitele, simplificarea modalității de accesare a fondurilor europene. Lucurile aste sunt foarte bune, dar ce se va întâmpla depinde de cine va ajunge la Palatul Victoria, pentru că dacă avem o persoană rezonabilă în persoana primului ministru și miniștrii cu viziune pe termen lung vor găsi un plan fezabil de a le impleneta și totul va fi bine. Pe de altă parte, dacă primul-ministru are viziune scurtă și crede că poate să scadă toate taxele și să crească cheltuielile de salarizare și să reducă deficitul, atunci bucuria va fi pe termen scurt și poporul român și coaliția de guvernare vor deconta apoi toate aceste populisme”, a declarat Ioana Petrescu la Antena 3.

 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close