Antena 3 CNN Actualitate CSAT a aprobat achiziţionarea a 24 de avioane F16 în uz

CSAT a aprobat achiziţionarea a 24 de avioane F16 în uz

CSAT a aprobat achiziţionarea a 24 de avioane F16 în uz
23 Mar 2010   •   18:52

CSAT a aprobat, marţi, propunerea MApN de achiziţionare a 24 de avioane F16 în uz. Propunerea va fi trimisă Parlamentului pentru dezbatere.

"Având în vedere că România nu dispune de resursele financiare necesare pentru achiziţionarea unor avioane multirol noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achiziţionare a 24 avioane F16 în uz, propunere care va fi trimisă Parlamentului pentru luare în dezbatere şi decizie. Ministrul s-a referit în expunerea sa la implicaţiile cauzate de terminarea, în anii următori, a resursei avionului MIG 21 Lancer, aflat în dotarea Forţelor Aeriene Române", se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Citeşte comunicatul Administraţiei Prezidenţiale (pdf)


Potrivit unor surse din Ministerul Apărării, cele 24 de avioane second-hand vor costa un miliard de dolari, o sumă mult mai mică decât cea din planurile iniţiale ale Ministerului. Anul trecut, era în plan dotarea forţelor aeriene cu 48 de avioane multirol noi, care ar fi costat patru miliarde şi jumătate de euro, dar, din cauza lipsei banilor, vor fi cumpărate avioane aflate la mâna a doua şi nu 48, ci doar 24.


În cadrul şedinţei de marţi, ministrul Apărării a prezentat şi planul de pregătire şi planificare operaţională a efectivelor româneşti suplimentare care vor fi dislocate în teatrul de operaţii din Afganistan în anul 2010, urmând ca fondurile să fie alocate din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului.

Totodată, a fost aprobat şi Raportul de activitate al CSAT pe anul 2009, urmând ca acesta să fie trimis Parlamentului României.

Consiliul Sprem de Apărare al Ţării s-a reunit la Palatul Cotroceni pentru a doua oară în mai puţin de două luni.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CSAT MApN avioane
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close