Antena 3 Actualitate CSAT a aprobat Strategia de Securitate Cibernetică

CSAT a aprobat Strategia de Securitate Cibernetică

de S.T.    |    05 Feb 2013   •   21:06
CSAT a aprobat Strategia de Securitate Cibernetică

CSAT a aprobat, în şedinţa de marţi, Strategia de Securitate Cibernetică, document care vizează protecţia infrastructurilor cibernetice "în concordanţă cu noile concepte şi politici din domeniul apărării cibernetice elaborate şi adoptate la nivelul NATO şi al Uniunii Europene".
   
"Strategia de Securitate Cibernetică a constituit un alt subiect care a fost discutat în cadrul şedinţei. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat această strategie care vizează implementarea unor măsuri de securitate care să conducă la creşterea nivelului de protecţie a infrastructurilor cibernetice în concordanţă cu noile concepte şi politici din domeniul apărării cibernetice elaborate şi adoptate la nivelul NATO şi al Uniunii Europene", informează Preşedinţia, într-un comunicat remis după şedinţa CSAT.

Preşedintele Traian Băsescu declara, pe 21 ianuarie, că în perioada care a trecut "România a fost supusă unui atac cibernetic fără precedent", căruia a reuşit să-i facă faţă graţie pregătirii care a început în urmă cu trei ani, când în CSAT s-a făcut o prioritate din protejarea sistemelor informatice.

"Octombrie Roşu" a fost cel mai puternic atac cibernetic la adresa României în ultimii 20 de ani, SRI identificând entităţi cibernetice ostile care urmăresc culegerea de informaţii confidenţiale inclusiv despre resursele naturale româneşti, a afirmat purtătorul de cuvânt al Serviciului, Sorin Sava.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close