Antena 3 CNN Actualitate CSAT a decis diminuarea, în 2012, a numărului de militari români în teatrele de operaţiuni

CSAT a decis diminuarea, în 2012, a numărului de militari români în teatrele de operaţiuni

CSAT a decis diminuarea, în 2012, a numărului de militari români în teatrele de operaţiuni
Sursa foto: Foto: article.wn.com
27 Iun 2011   •   20:34

CSAT: forţele dislocate în teatrele de operaţiuni vor scădea în anul 2012, cu 106 militari faţă de anul 2011. 357 de angajaţi ai MAI vor acţiona în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Balcanii de Vest.

"În cadrul şedinţei s-au aprobat forţele şi mijloacele Armatei României care pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2012. Astfel, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, forţele dislocate în teatrele de operaţii vor scădea, în anul 2012, cu 106 militari faţă de anul 2011, iar forţele aflate în ţară, dislocabile la ordin, vor creşte cu 308 militari, faţă de 2011", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, potrivit Mediafax.

Astfel, Ministerul Administraţiei şi Internelor va pune la dispoziţia UE, OSCE, NATO şi ONU, în 2012, un număr de 357 de militari, care vor acţiona în teatrele de operaţii din Afganistan şi Balcanii de Vest.

Potrivit sursei citate, MApN a solicitat aprobarea continuării activităţii de testare şi validare privind posibilitatea de transport pe teritoriul României a resurselor materiale şi umane aparţinând guvernului SUA dinspre şi către Afganistan în sprijinul operaţiei NATO - ISAF şi a operaţiei de coaliţie Enduring Freedom.

Totodată, membrii Consiliului au avizat Carta Albă a Apărării, document elaborat de MApN, urmând ca acesta să fie supus aprobării Parlamentului, conform legislaţiei în vigoare.

×
Subiecte în articol: CSAT militari MAI
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close