Antena 3 CNN Actualitate Csibi Barna, urmărit penal: Nu a vrut să vorbească în română cu jurnaliştii

Csibi Barna, urmărit penal: Nu a vrut să vorbească în română cu jurnaliştii

 Csibi Barna, urmărit penal: Nu a vrut să vorbească în română cu jurnaliştii
Sursa foto: Foto:ziarulunirea.ro
23 Mar 2011   •   12:16
Csibi Barna este audiat la Parchetul General. Procurorii au început urmărirea penală pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice şi instigare la discriminare. În momentul în care a ajuns la parchet, Barna nu a vrut să vorbească cu ziariştii în limba romînă. El le-a adresat numai câteva cuvinte în maghiară.

Locuitorii din Miercurea Ciuc au avut parte de un "spectacol" neobişnuit marţea trecută. În centrul oraşului, Csibi Barna, funcţionar în cadrul Direcţiei de Finanţe Publice Harghita, dar cunoscut mai ales ca fiind unul dintre liderii grupării extremiste Garda Secuiască, a organizat un spectacol în care o păpuşă de paie cu chipul lui Avram Iancu a fost judecată şi condamnată la moarte prin spânzurare de un tribunal, sub acuzaţiile de crimă împotriva umanităţii şi genocid.

Hackerii români nu au lăsat netaxat gestul lui Cisbi Barna, care a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu de ziua maghiarilor. Aşa că i-au spart blogul şi i-au pus următorul mesaj de întâmpinare: "În nemernicia mea, ca un câine turbat, mi-am batut joc de eroul Revoluţiei paşoptiste, Avram Iancu. Ştiu ca voi plati scump pentru faptele mele."

Protestele continuă şi în stradă. Moţii nu îl vor pe Csibi printre ei şi contestăordinul de detaşare a maghiarului la Administraţia Finanţelor Abrud.
 


 

×
Subiecte în articol: Parchetul general limba romana
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close