Antena 3 CNN Actualitate CSM a făcut public protocolul cu SRI

CSM a făcut public protocolul cu SRI

CSM a făcut public protocolul cu SRI
24 Apr 2018   •   18:10

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a făcut public, marţi, protocolul încheiat în 2014 cu Centrul Naţional Cyberint, care funcţionează în cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Protocolul, care are patru pagini, a fost semnat în 18 decembrie 2014 de către preşedinte CSM de la acea vreme Adrian Bordea şi de către directorul de atunci al SRI George Maior, scrie news.ro.

Protocolul încheiat între CSM şi SRI are cinci capitole, iar obiectul documentului vizează: stabilirea condiţiilor în care se face schimbul de informaţii între părţi, modalităţile prin care acestea se transmit între părţi, cadrul general de cooperare între cele două instituţii, în scopul identificării, alertării şi prevenirii consecinţelor incidentelor de securitate în care pot fi implicate serviciile informatice administrate de către CSM.

În document sunt menţionate şi categoriile de informaţii transmise, fiind prevăzut că CSM transmite către Cyberint informaţii privind atacuri cibernetice sau incidente de securitate importante furnizate de sistemele proprii de supracheghere a reţelei şi serviciilor de comunicaâii electronice, cum ar fi sisteme de detectare/prevenire a accesului neautorizat, mesajele de e-mail tip spam stocate de serverele de poştă electronică stabilite ca având acest caraceter de către administratorii de reţea şi care nu reprezintă trafic al utilizatorilor din reţeaua instituţiei. La cerere, pot fi transmise mesajele de tip NetFlow provenite de la serverele conectate în reţelele furnizorilor de servicii de telecomunicaţii. 

Vezi aici protocolul.

×
Subiecte în articol: protocol CSM SRI
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close