Antena 3 CNN Actualitate CSM se reuneşte pentru a decide cine îl va înlocui pe Nicolae Popa. La întâlnire participă şi Traian Băsescu

CSM se reuneşte pentru a decide cine îl va înlocui pe Nicolae Popa. La întâlnire participă şi Traian Băsescu

CSM se reuneşte pentru a decide cine îl va înlocui pe Nicolae Popa. La întâlnire participă şi Traian Băsescu
Sursa foto: csm
10 Sep 2009   •   08:44

Consiliul Superior al Magistraturii se reuneşte joi pentru a stabili cine îi va lua locul preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, care a cerut să fie scos la pensie, din data de 1 septembrie şi a propus ca interimatul la conducerea instanţei supreme să fie preluat de vicepreşedintele Lidia Bărbulescu.

La şedinţa Consiliului va participa şi preşedintele Traian Băsescu, iar în cadrul lucrărilor va fi discutată şi cererea generalului Dan Voinea de reîncadrare în magistratură.

Marţi, şeful statului a propus revenirea lui Voinea, pentru ca acesta să reia lucrul la dosarele revoluţiei şi mineriadelor. La aceeaşi oră cu şedinţa CSM, sediul instituţiei va fi pichetat de câteva organizaţii de revoluţionari, care cer desecretizarea dosarului Decembrie '89.

Preşedintele Traian Băsescu şi CSM au deja o istorie lungă. În repetate rânduri şeful statului i-a criticat pe magistraţi. A fost şi un moment în care aceştia au ripostat la acuzele preşedintelui care i-a numit corupţi şi au depus un memoriu către CSM.

Antena 3

×
Subiecte în articol: CSM
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close