Antena 3 CNN Actualitate CSM vrea să interzică televiziunilor să mai difuzeze imagini cu persoane în cătuşe

CSM vrea să interzică televiziunilor să mai difuzeze imagini cu persoane în cătuşe

CSM vrea să interzică televiziunilor să mai difuzeze imagini cu persoane în cătuşe
de S.T.    |    28 Apr 2015   •   12:36

CSM vrea să interzică televiziunilor să mai difuzeze imagini cu persoane în cătuşe. Afirmaţia a fost făcută de unul dintre membrii CSM, judecătorul Mircea Aron, care susţine că trebuie modificată legea audiovizualului în acest sens.

"CSM-ul a treminat cu toate problemele din instituţiile judiciare şi din justiţie ca să aibă preocupări în privinţa audiovizualului?", s-a întrebat Radu Tudor.

Potrivit lui, interzicerea televiziunilor să mai difuzeze imagini cu persoane în cătuşe e o depăşire de competenţe a CSM-ului.

"Problema e una singură: dacă această chestiune cu cătuşele este un abuz sau nu. În momentul în care acest exces se întâmplă, mediatizarea nu face decât să reflecte un adevăr. Nu e vorba de manipulare. Nu punem noi cătuşe!", a spus Radu Tudor, marţi, la Antena3.

"Cineva din CSM ne recomandă să practicăm minciuna, să nu cumva să arătăm populaţiei României faptul că cineva a fost încătuşat".

"Mie mi se pare respingător şi cred că modul în care gândesc aceşti oameni reflectă şi cât de slabă este această instituţie care trebuie să se îndrepte în privinţa mecanismelor din justiţie, nu în privinţa mecanismelor audiovizualului", a opinat jurnalistul.

×
Subiecte în articol: catuse radu tudor
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close