Antena 3 CNN Actualitate CSM vrea să reclame Parlamentul la Curtea Constituţională. Adina Anghelescu: Magistraţii vor să demonstreze, de ochii lumii, că au fost sub presiune

CSM vrea să reclame Parlamentul la Curtea Constituţională. Adina Anghelescu: Magistraţii vor să demonstreze, de ochii lumii, că au fost sub presiune

CSM vrea să reclame Parlamentul la Curtea Constituţională. Adina Anghelescu: Magistraţii vor să demonstreze, de ochii lumii, că au fost sub presiune
de S.T.    |    13 Mar 2014   •   11:49

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) vrea să sesizeze Curtea Constituţională privind un posibil conflict juridic cu Parlamentul, care a refuzat să permită începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Chiţoiu.

Asta în ciuda faptului că, potrivit Constituţiei, parlamentarii NU pot fi traşi la răspundere pentru votul pe care şi-l exprimă.

Jurnalista Adina Anghelescu este de părere că "sunt foarte multe probleme de care CSM ar trebui să se ocupe şi nu să se implice în privinţa unui vot pe care îl dă puterea legislativă".

"Noi trăim de mai multă vreme această manieră de persecuţie pe care CSM-ul o face asupra celorlalte puteri, în sensul că de vreo doi ani de zile se tot sesizează pe tot felul de declaraţii politice, în loc să-şi vadă de problemele reale ale acestui sistem", a declarat ea, joi, la Antena 3.

Potrivit Adinei Anghelescu, imediat ce "se iveşte ceva ce nu convine anumitor personaje din CSM, acestea se dau victime ba ale jurnaliştilor, ba ale politicienilor".

"Am ajuns să avem o Curte Constituţională la care se duc domnii magistraţi cu plângeri ca şi cum s-ar duce la cea mai înaltă curte de justiţie pentru ca CCR să dezlege sau să lege anumite probleme în funcţie de anumite interese", a punctat jurnalista.

Ea susţine că magistraţii Consiliului Superior "se duc la Curtea Constituţională ca sa demonstreze de ochii lumii că ei au fost sub presiune sau că sistemul judiciar nu este lăsat să-şi facă datoria până la capăt în ceea ce priveşte un parlamentar".

Marţi, Camera Deputaţilor a respins propunerea DNA pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, în dosarul ASF.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close