Antena 3 Actualitate Cristian Tudor Popescu: „Klaus Iohannis face ce are în fișa postului”

Cristian Tudor Popescu: „Klaus Iohannis face ce are în fișa postului”

24 Ian 2017   •   09:03
Cristian Tudor Popescu: „Klaus Iohannis face ce are în fișa postului”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susține că președintele Klaus Iohannis „face ce are în fișa postului” un șef de stat, iar PSD și ALDE nu au cum să „contreze” acest demers.

Klaus Iohannis „nu se mai duce să facă dușuri de mulțime în geacă roșie, în scop electoral, ci iată că folosește acest instrument pe care îl are la dispoziție ca președinte, declanșarea unui referendum, ceea ce e corect”, a spus Cristian Tudor Popescu la un post de știri.

Jurnalistul arată și care sunt motivele pentru care s-a ajuns la această soluție: „Deși aceste ordonanțe au fost respinse în forma actuală de principalele organizații de justiție din România – Parchetul General, CSM, Înalta Curte, DNA, totuși, deși ele nu au fost supuse dezbaterii în Parlament, au o însemnată cotă de respingere din partea societății civile. Și totuși PSD nu renunță, se încăpățânează să le promoveze. Îi rămâne președintelui acest instrument constituțional, referendumul”.

Miza acestui referendum este mai mai mare decât modificare legislației. Românii au de ales în ce țară vor să trăiască, spune Cristian Tudor Popescu.

„Sunt două posibilități. Țara România, unde justiția chiar funcționează, unde nimeni nu e mai presus de lege, iar cei care o încalcă își primesc pedeapsa pentru ce făptuiesc, indiferent de rangul și banii lor. Sau în țara Românica, unde există o cârdășie între infractorii cu ștaif si simplii cetățeni. Primii înșală, fură cu sutele de milioane și vor scăpa prea puțin pedepsiți sau deloc”, a mai spus jurnalistul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close