Antena 3 CNN Actualitate CTP corectează creștinii. Cum ar trebui să răspundă la salutul ”Hristos a Înviat!” | ”Orice alt răspuns e de la Diavol”

CTP corectează creștinii. Cum ar trebui să răspundă la salutul ”Hristos a Înviat!” | ”Orice alt răspuns e de la Diavol”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că la salutul ”Hristos a Înviat!” nu se poate răspunde decât cu aceeași replică, și nu cu cea știută, spunând că ”orice altceva e de la Diavol”.

CTP corectează creștinii. Cum ar trebui să răspundă la salutul ”Hristos a Înviat!” | ”Orice alt răspuns e de la Diavol”
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    24 Apr 2022   •   14:13

Hristos a Înviat!” este ”mai mult decât o afirmație, e o proclamație, în care nu încape nici umbră de îndoială, își începe gazetarul teoria, într-o postare pe Facebook.

Apoi, CTP explică de ce consideră că replica potrivită a acestui salut creștinesc este tot ”Hristos a Înviat!”, și nu ”Adevărat a înviat!”, completând că ”orice altceva e de la Diavol”.

”Hristos a înviat a doua oară

CTP: ”Replica e un răspuns necerut, la o întrebare care nu se pune”

Hristos a înviat! Pentru orice creștin, e mai mult decât o afirmație, e o proclamație, în care nu încape nici umbră de îndoială. Aidoma unei axiome în matematică, Hristos a înviat! nu are nevoie de nicio demonstrație, ESTE.

Replica însă, e un răspuns necerut, la o întrebare care nu se pune. Adevărat a-nviat! implică existența întrebării: este adevărat sau nu este adevărat că Hristos a înviat? 

Învierea din morți a lui Iisus e dogma fundamentală a creștinismului. Fără ea, întreaga credință se prăbușește. De aceea, simpla întrebare de mai sus, care presupune un dubiu, este hulă. 

După Adevărat a-nviat! ar trebui ca un creștin adevărat să întrebe indignat: „De ce-mi spui asta? S-a pus vreo clipă problema că n-ar fi adevărat că Hristos a înviat?”. 

CTP: ”E prea mult a se repeta numele Domnului? Din ”economie”?

Apoi, felul lipsit de respect față de Mântuitor în care e formulată Adevărat a-nviat! Subiectul nu e rostit, nu e nici măcar înlocuit printr-un pronume cu majusculă, El. Din ”economie”?! E prea mult a se repeta numele Domnului? Poți să fii eliptic când vorbești de învierea lui Iisus?

Mai rău, așa mut cum este, subiectul Hristos nici măcar nu e așezat în capul vorbei, ca în Hristos a înviat!, acolo stă cuvântul ”Adevărat”. Adevărul îl face viu pe Hristos sau Hristos este izvorâtorul de adevăr?

Iată de ce cred, eu, necredinciosul, că la Hristos a înviat! creștinește e să spui a doua oară Hristos a înviat! Orice altceva e de la Diavol”, a scris gazetarul Cristian Tudor Popescu, duminică, pe pagina de Facebook.

Hristos a înviat a doua oară Hristos a înviat! Pentru orice creștin, e mai mult decât o afirmație, e o proclamație, în...

Publicată de Cristian Tudor Popescu pe Duminică, 24 aprilie 2022

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close