Antena 3 CNN Actualitate CTP, după declarațiile lui Serghei Lavrov despre evrei: ”Mi s-a suit sângele la cap când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta”

CTP, după declarațiile lui Serghei Lavrov despre evrei: ”Mi s-a suit sângele la cap când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat după ce Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, pe care gazetarul îl numește cu sarcasm ”domnul Javrov”, a făcut declarații jignitoare la adresa evreilor.

CTP, după declarațiile lui Serghei Lavrov despre evrei: ”Mi s-a suit sângele la cap când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta”
de Andreea Ştefan    |    07 Mai 2022   •   23:40

”Cel mai dezamăgitor mi se pare răspunsul premierului israelian Naftali Bennett, care declară acum că a discutat cu Putin și că Putin și-a cerut scuze pentru ce a spus  Lavrov. Reamintesc, Lavrov a spus că nu e o problemă că președintele Ucrainei este evreu, poate să fie și nazist, pentru că, la urma urmei, Hitler avea sânge evreiesc și cei mai mari antisemiți au fost evrei.

Ce rezultă pe cale de consecință este că evreii sunt omorâți de evrei, au fost omorâți de evrei în Holocaust și că ucrainenii sunt omorâți de ucraineni, nu de ruși! Asta vrea să spună domnul acesta, domnul Lavrov. Ce spune Naftali Bennett? Spune: Putin a cerut scuze pentru ce a spus Lavrov, vorbind cu mine, premierul Naftali Bennet. După care Kremlinul dă comunicat unde nu pomenește absolut nimic, de nicio scuză în legătură cu ce a spus Lavrov!”, a spus CTP la Digi24.

”Cum, cum să te mulțumești cu așa ceva? Păi, ce a spus Lavrov este o jignire înspăimântătoare adresată poporului evreu, nu doar lui Bennett, care vorbește la telefon el cu Putin. Nu! E adresată poporului evreu din întreaga lume și este adresată tuturor oamenilor de bun-simț și de bună conștiință din întreaga lume, indiferent că sunt evrei sau nu.

Mie mi s-a suit sângele la cap - și eu nu sunt evreu - când am văzut ce declară domnul Javrov ăsta, despre care vorbesc unii și alții pe la televiziune, invitați să ne spună cât de distins diplomat este domnul Javrov! Deci, acest individ a spus și a transmis acest mesaj, nu și-a cerut scuze, n-a prezentat scuze domnul Lavrov. Nu! Vine Putin și-i spune la ureche, la telefon, lui Naftali Bennett!

După părerea mea, este o a doua jignire ceea ce a făcut premierul Israelului spunând și că scuzele au fost acceptate”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Vladimir Putin i-a cerut scuze premierului israelian pentru comentariile lui Lavrov, afirmă Ierusalimul

Biroul premierului israelian Naftali Bennett a declarat joi că președintele rus Vladimir Putin i-a cerut scuze pentru comentariile pe care ministrul rus de externe Serghei Lavrov le-a făcut la începutul acestei săptămâni despre Hitler și evrei – comentarii care au dus la dispută furioasă între cele două țări.

”Prim-ministrul a acceptat scuzele președintelui Putin pentru remarcile lui Lavrov și i-a mulțumit pentru clarificarea atitudinii președintelui față de poporul evreu și a memoriei Holocaustului”, a spus biroul lui Bennett într-un comunicat.

Biroul lui Putin a emis mai devreme propria versiune cu privire la modul în care s-a derulat discuția dintre oficialii celor două țări. Nu menționează că liderul de la Moscova a cerut iertare și nici nu amintește de comentariile lui Lavrov, care a afirmat, fără temei, că Adolf Hitler ar fi avut strămoși evrei.

Potrivit Kremlinului, cei doi au discutat și despre situația din Ucraina, inclusiv despre evacuarea civililor de pe teritoriul uzinei Azovstal. Putin a spus că armata rusă este pregătită să asigure ieșirea în siguranță a civililor din Azovstal. El a subliniat că Kievul ar trebui să ordone ”militanților să depună armele”.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close