CTP, ipoteză despre demisia lui Ungureanu de la SIE: Nu pleca, dacă nu era presat cu ceva

de M.Z.    |    26 Sep 2016   •   21:00
CTP, ipoteză despre demisia lui Ungureanu de la SIE: Nu pleca, dacă nu era presat cu ceva

Cristian Tudor Popescu a declarat că sunt explicații privind motivul demiSIE lui Mihai Răzvan Ungureanu de la șefia SIE: fie vrea să candideze la alegeri, fie „l-a avut cineva cu ceva la mână”, potrivit unui post de televiziune.

De asemenea, jurnalistul s-a declarat convins că Mihai Răzvan Ungureanu nu va dispărea din spațiul public și va mai ocupa funcții. 

”Acum faptul că și-a dat demisia nu poate avea decât două explicații: fie vizează o candidatură politică în aceste alegeri, urmărind o funcție fie legislativă fie executivă, fie l-a avut cineva cu ceva la mână. Domnul Ungureanu nu și-ar fi dat demisia decât dacă era presat cu ceva suficient de puternic, chiar dacă domnul Iohannis îl voia plecat de acolo, nu putea să îl demită decât dacă erau ceva neregularități acolo la Servicii. Dacă nu era presat cu ceva nu ar fi plecat din această funcție”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a precizat că nici Mihai Răzvan Ungureanu și nici președintele Klaus Iohannis nu sunt obligați să facă declarații cu privire la această demisie.

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat, luni, de la șefia Serviciului de Informații Externe. Informația a fost confirmată și de Administrația Prezidențială.

Încă nu este clar motivul demisiei lui Ungureanu din fruntea SIE.

SIE va fi condus interimar de generalul Silviu Predoiu. Predoiu este un general cu patru stele, care a mai îndeplinit funcția de director interimar al SIE în perioadele 20 iulie - 4 octombrie 2006 și 19 martie – 5 decembrie 2007.

Parteneri
sati
x close