Antena 3 CNN Actualitate CTP, după interviul cu Esca despre COVID: "Cu un singur lucru nu sunt de acord. Ea nu a mai putut să fie știrista atât de detașată, a fost..."

CTP, după interviul cu Esca despre COVID: "Cu un singur lucru nu sunt de acord. Ea nu a mai putut să fie știrista atât de detașată, a fost..."

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că Andreea Esca a reuşit să salveze "nişte vieţi", în urma interviului pe care l-a dat şi a spus că ea, soțul și fiul ei au fost infectați cu coronavirus, însă jurnalista nu a mai fost profesionistă, aşa cum o ştie de zeci de ani.

CTP, după interviul cu Esca despre COVID: "Cu un singur lucru nu sunt de acord. Ea nu a mai putut să fie știrista atât de detașată, a fost..."
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    21 Iul 2020   •   13:33

"Andreea Esca este o profesionistă a știrilor care frizează mereu perfecțiunea. Acum n-a mai fost profesionistă. A fost amatoare, în sensul profund al rădăcinii acestui cuvânt, și anume acela de a iubi. Cred că Andreea Esca a salvat în această seară (luni), fără să fie medic și preot, niște vieți și suflete prin ceea ce a spus și cum a spus", a apreciat Cristian Tudor Popescu luni seara, potrivit digi24.ro.

CTP: Cu un singur lucru nu sunt de acord din ce a spus Andreea Esca

În ce priveşte infectarea oamenilor, jurnalistul spune că nu virusul este "nemernic", aşa cum l-a numit Esca, şi compară situaţia cu cea a oamenilor înhăţaţi de rechini.

"Cu un singur lucru nu sunt de acord din ce a spus Andreea. A spus: `Nemernicul ăsta de virus!`. Virusul nu e nemernic. În mare parte a existenței lui, nici nu e viu. Virusul nu e nemernic, cum nu e nemernic un rechin care îți mănâncă piciorul pentru că ai intrat în bazin sau într-o zonă semnalizată că `Aici sunt rechini!`. Problema e la oameni", a preciazt CTP.
El susține că, prin mărturia ei, până și cei mai înfocați negaționiști şi conspiraţionişti au putut fi îndemnați să creadă că virusul Sars CoV-2 există cu adevărat.

CTP: Ea nu a mai putut să fie știrista atât de detașată, a fost vulnerabilă

"Ea nu a mai putut să fie știrista atât de detașată (...). Andreea a fost vulnerabilă. Și a făcut un lucru foarte greu: să povestească în direct ce i se întâmplă unei persoane atât de apropiate, soțul ei, un om care a ajuns în pragul morții. Să faci așa ceva este cu totul ieșit din comun și e maximum ce poți face ca gazetar (...).

Cred ca până și cei mai căpățânoși, ca să nu îi numesc altfel, dintre cei care refuză să creadă că există acest virus, au fost convinși", a mai spus Cristian Tudor Popescu.
 

×
Subiecte în articol: andreea esca coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close