Antena 3 CNN Actualitate CTP: "Viktor Orban e un Putin, îşi bate joc de UE, o sfidează"

CTP: "Viktor Orban e un Putin, îşi bate joc de UE, o sfidează"

Cristian Tudor Popescu a vorbit vineri seara despre victoria lui Orban la alegerile parlamentare din Ungaria şi despre atitudinea ţării în cadrul UE.

CTP: "Viktor Orban e un Putin, îşi bate joc de UE, o sfidează"
de Alexandra Dima    |    09 Apr 2022   •   10:25

„Orban e un Putin. Ştiţi de ce face Orban toate astea faţă de Uniunea Europeană? De atâţia ani de zile îşi tot bate joc de Uniunea Europeană, o atacă, o sfidează... Ştiţi de ce face asta? Pentru Trianon! Fidesz-ul lui Orban trăieşte alimentând nostalgia Trianonului. Ideea că, de fapt, la Trianon, Ungaria a fost ciopârţită... De cine? De Franţa, de Germania, de Statele Unite, de Anglia. Şi acum, aşa se răzbună. De ce face asta? Pentru că nu are la dispoziţie o armată şi resursele lui Vladimir Putin. Dacă le-ar avea la dispoziţie domnul Viktor Orban, atunci l-am vedea făcând ce face Putin. Unde? Gândiţi-vă! Ăsta este domnul Orban în momentul de faţă!”, a spus gazetarul la Digi24.

Întrebat dacă ar putea fi vorba despre „buzunar, portofel”, Cristian Tudor Popescu a spus:

„Orice dictatură naţionalistă este coruptă până în măduva oaselor. Corupţia masivă apare îndată ce se instaurează o dictatură naţionalistă. Sigur, corupţia există şi într-o democraţie, dar într-o dictatură ea se oficializează, capătă nivel de stat. Corupţie la nivel instituţionalizat, de stat, se întâmplă când ai de a face cu o dictatură naţionalistă. Automat! Aşa cum e în Rusia. Rusia este o corupţie uriaşă. Acum se văd găurile din armata rusă, pentru că au furat banii diverşi inşi din puncte cheie de răspundere de pe acolo. În loc să dea banii pentru dotarea armatei, i-au furat ei. Aşa se întâmplă întotdeauna, sunt legate lucrurile astea. Imediat se extinde, se instituţionalizează corupţia într-o dictatură naţionalistă”

×
Subiecte în articol: ctp Viktor Orban
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close