Antena 3 CNN Actualitate Cu bicicleta sau cu maşina, românii din Ungaria au venit să voteze la referendum

Cu bicicleta sau cu maşina, românii din Ungaria au venit să voteze la referendum

Cu bicicleta sau cu maşina, românii din Ungaria au venit să voteze la referendum
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Iul 2012   •   16:27

Unii români care s-au mutat în Ungaria au revenit în ţară, duminică, pentru a vota în localităţile de lângă graniţă. Zeci de persoane au votat astfel pe listele speciale de la secţia de votare din Turnu.

În localitatea arădeană Turnu, unde există un punct de trecere a frontierei, până la ora 14.00 votaseră pe listele speciale peste 30 de români care locuiesc în oraşul ungar Batania, aflat la şase kilometri de graniţă.

Unii au trecut graniţa cu bicicleta pentru a merge la secţia de votare, în timp ce alţii s-au organizat în grupuri mici şi au venit cu maşini.

"Am venit cu bicicleta, am zis că vin la vot şi mai beau o bere în ţară, că nu am fost de câteva luni. Vorba aceea, românul oriunde ar merge, sângele apă nu se face. E ţara mea şi parcă îmi pare rău că am plecat din ea. Inimă şi rea şi bună ca a românului nu există?, a declarat un român stabilit în Batania, Dorinel Gheorghe Petrescu, pentru Mediafax.

"Având în vedere că secţia de votare din Turnu este cea mai apropiată din zona transfrontalieră cu Ungaria, multe persoane din Batania s-au prezentat la această secţie pentru a-şi exercita dreptul de vot. Avem peste 30, iar spre seară, când se răcoreşte, ne aşteptăm să vină mai mulţi", a declarat Medieş Mariana, preşedintele secţiei de votare.



×
Subiecte în articol: referendum Ungaria sectie de votare
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close