Antena 3 CNN Actualitate Cu liftul în biserică. Peste 1.000 de vizitatori au fost în Casa Domnului, să vadă oraşul de la înălţime

Cu liftul în biserică. Peste 1.000 de vizitatori au fost în Casa Domnului, să vadă oraşul de la înălţime

Cu liftul în biserică. Peste 1.000 de vizitatori au fost în Casa Domnului, să vadă oraşul de la înălţime
de M.Z.    |    19 Iun 2012   •   10:59

Liftul din turnul Bisericii Evanghelice din Bistriţa, inaugurat pe 7 iunie, a atras zilnic peste 1.000 de vizitatori care au dorit să vadă oraşul de la înălţime, printre aceştia aflându-se şi mulţi turişti.

În cele zece zile cât ascensorul a putut fi folosit gratuit, mai mult de 1.000 de persoane au urcat în fiecare zi până la balconul din turn, situat la o înălţime de aproximativ 40 de metri, pentru a admira vechea cetate medievală şi împrejurimile, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, potrivit Agerpres.
.
Bistriţenii curioşi, dar şi turiştii nemţi şi spaniolo aflaţi în trecere prin acest oraş au urcat pentru prima dată în acest turn de biserică, cel mai înalt din Transilvania, având 75 de metri.

Începând din această săptămână, liftul va putea fi folosit doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, însă, până la votarea unei hotărâri de Consiliu Local care să stabilească tariful pentru vizitatori, acesta va funcţiona în continuare gratuit.



Biserica Evanghelică din Bistriţa, monument istoric ce datează din secolul al XIV-lea, este prima din ţară dotată cu lift, investiţia ridicându-se la 74.000 de euro. Liftul parcurge distanţa până la balconul din turn în aproximativ 50 de secunde şi permite accesul unui grup de cinci persoane.

În urmă cu patru ani, turnul Bisericii Evanghelice din Bistriţa a fost cuprins de un puternic incendiu pornit de la schela de lemn din jur, în urma căruia au fost distruse scările interioare, turlele, clopotele şi ceasurile, dar şi o treime din acoperişul navei bisericii.

În prezent, pagubele au fost remediate şi se continuă lucrările de restaurare a bisericii pe exterior şi interior.


×
Subiecte în articol: biserica Bistriţa vizitatori oras inaltime
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close