Antena 3 CNN Actualitate Cu trei săptămâni înainte de începerea şcolii, jumătate din unităţile din Gorj nu au autorizaţie sanitară

Cu trei săptămâni înainte de începerea şcolii, jumătate din unităţile din Gorj nu au autorizaţie sanitară

Cu trei săptămâni înainte de începerea şcolii, jumătate din unităţile din Gorj nu au autorizaţie sanitară
Sursa foto: Foto: Antena 3
24 Aug 2010   •   13:49

Doar 60% din şcolile din Gorj au primit, până acum, autorizaţie sanitară. Dacă unele unităţi fac demersuri pentru obţinerea autorizaţiilor, altele riscă să nu poată obţine actele necesare funcţionării. În plus, şi locurile la gădiniţe sunt limitate şi mulţi părinţi sunt nevoiţi să amâne înscrierea copiilor la unităţile de învăţământ.

Trei săptămâni mai au la dispoziţie şcolile pentru a rezolva neregulile cu privire la condiţiile de funcţionare. Cele mai mari probleme sunt în unităţile de învăţământ din mediul rural.

La nivelul judeţului Gorj, jumătate din clădiri nu aveau autorizaţie sanitară pentru că nici nu se ceruse o astfel de autiorizaţie. Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia de sănătate publică Gorj au început deja controalele în unităţile şcolare

Şi locurile la grădiniţe sunt limitate pentru noul an şcolar, deşi reprezentanţii primariei susţin ca anul acesta nu vor fi probleme în grădiniţe.

În municipiul Tg Jiu s-a luat în calcul suplimentarea locurilor pentru construirea mai multor unităţi şcolare, însă din cauza crizei proiectele au fost sistate.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: şcoli Gorj gradinite
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close