Antena 3 CNN Actualitate Cuba. Soluţie pentru ieşirea din criză: toţi proprietarii de maşini vor putea face taximetrie

Cuba. Soluţie pentru ieşirea din criză: toţi proprietarii de maşini vor putea face taximetrie

Cuba. Soluţie pentru ieşirea din criză: toţi proprietarii de maşini vor putea face taximetrie
Sursa foto: cuba, taximetru
13 Ian 2009   •   22:33

Cubanezii sunt pe cale să rezolve şi criza din transportul în comun. Preşedintele Raul Casto le dă voie să facă taximetrie. Localnicii sunt încîntaţi şi spun că măsura, deşi nu rezolvă pe deplin criza, le aduce bani şi lor, şi statului.
Cubanezii au, de-acum, dreptul de a circula civilizat, fără să încalce legea. Autorităţile de la Havana le-au dat în sfârşit şoferilor permisiunea să îşi pună la dispoziţie maşinile pentru a-şi transporta concetăţenii. Şi asta în condiţiile în care transportul în comun a devenit, în ultimii ani, un coşmar.
Până acum, pentru a scăpa de aglomeraţie, cubanezii foloseau biciclete. Conform noii legi, proprietarii de automobile vor putea să îşi fixeze singuri tarifele.
De când a preluat oficial funcţia de lider la Havana, Raul Castro a promis că va îmbunătăţi condiţiile de trai ale cubanezilor. În ultimul an, au fost ridicate restricţiile referitoare la cumprarea de electrocasnice, computere şi telefoane mobile. Preşedintele le-a mai dat voie cubanezilor să se cazeze în hotelurile din propria lor ţară, rezervate până acum exclusiv străinilor.
Observator

×
Subiecte în articol: Cuba aglomeratie transport in comun
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close