Antena 3 CNN Actualitate Culisele şpăgii de un milion de euro de la Vîntu la Bogdan Olteanu

Culisele şpăgii de un milion de euro de la Vîntu la Bogdan Olteanu

Culisele şpăgii de un milion de euro de la Vîntu la Bogdan Olteanu
01 Aug 2016   •   14:41

Şpaga de un milion de euro pe care Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi dat-o lui Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a fost spălată prin intermediul unui circuit financiar între mai multe companii offshore, metodă consacrată în schemele de evaziune, potrivit Adevarul.

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, trimis de judecători în arest la domiciliu, ar fi destinatarul şpăgii de un milion de euro, plătită de Sorin Ovidiu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Banii ar fi ajuns la Olteanu printr-un circuit financiar complex, în care au fost implicate mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu.

Pionul principal al albirii banilor a fost intermediarul întregii afaceri, Ionuţ Adrian Eftime, unul dintre oamenii de încredere ai lui SOV. Firma controlată de acesta, IT & Media Production, din conturile căreia a fost ridicat, în numerar, milionul de euro care ar fi ajuns la actualul viceguvernator al BNR, a fost folosită de Vîntu şi în schema devalizării Petromservice, dosar în care justiţia s-a pronunţat deja.

Ionuţ Adrian Eftime l-a denunţat şi el pe Bogdan Olteanu la DNA, arătând că s-a întâlnit cu acesta în octombrie 2008, la sediul PNL, unde i-ar fi dat mita cash pentru numirea lui Liviu Mihaiu în post.
Circuitul şpăgii

Firma offshore pe care DNA a identificat-o drept sursa banilor de şpagă este Demera Investments Ltd, din Cipru, înfiinţată în iunie 2006 şi dizolvată în ianuarie anul acesta. Firma ar fi fost folosită de Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca în mai multe scheme evazioniste.

Mai mult, pe adevarul.ro

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu Bogdan Olteanu
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close