Antena 3 Actualitate Cum a ajuns Gheorghe Dincă să-și recunoască crimele. Surse: „Mai întâi l-au bătut, apoi l-au pus să spună asta”

Cum a ajuns Gheorghe Dincă să-și recunoască crimele. Surse: „Mai întâi l-au bătut, apoi l-au pus să spună asta”

21 Oct 2019   •   14:48
Cum a ajuns Gheorghe Dincă să-și recunoască crimele. Surse: „Mai întâi l-au bătut, apoi l-au pus să spună asta”

Finalul declaraţiilor date de Gheorghe Dincă ridică semne de întrebare, scriu jurnaliștii Adevarul, care susțin că după ce presupusul criminal a mărturisit cum le-ar fi ucis şi ars pe Alexandra şi Luiza, a început să adreseze mulţumiri.

Timp de două zile, Gheorghe Dincă nu a recunoscut nici măcar că le cunoştea pe cele două fete din Caracal. „Nu am nicio legătură. Nu le-am văzut niciodată. În butoi ard materiale şi cârpe”, a spus în permanenţă bărbatul de 66 de ani. Conform mai multor surse, Dincă ar fi fost bătut de poliţişti în prima zi, motiv pentru care a şi contestat prima măsură de arestare preventivă şi a cerut să fie dus la spital.    

Pe data de 28 iulie, Gheorghe Dincă a mărturisit crimele. În acea zi, în jurul orei 14.00, Dincă era prezent în curtea casei sale şi asista la percheziţii. Stătuse mult timp pe o bancă unde soarele bătea cu putere. A cerut să fie dus într-un foişor, la umbră, iar anchetatorii au acceptat. După câteva minute, a spus că vrea să vorbească doar cu ofiţerul delegat al IGPR, subcomisarul Daniel Barbu. Nu a acceptat să-i fie alături nici măcar avocatul din oficiu. Poliţistului Daniel Barbu i-a mărturisit crimele prima dată şi tot lui i-a spus că acceptă să i se ia şi declaraţie. Dincă a fost imediat dus la Craiova, la sediul DIICOT, unde s-a consemnat prima sa declaraţie. Bărbatul a mărturisit că le-a dus pe fete la el acasă şi, „fără intenţie” le-a omorât.

„Audierile au durat vreo patru ore. La final, a fost întrebat cui vrea să mulţumească. I-au spus că dă bine la dosar, că atunci când judecătorii îl vor audia, vor aprecia că a mulţumit. Mai întâi l-au bătut, apoi l-a pus să spună asta. După aceea, l-au întrebat dacă regretă şi dacă vrea să transmită familiilor celor două fete”, au declarat surse din cadrul anchetei.  

Ce a spus Gheorghe Dincă: „Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori. Precizez că ţin să mulţumesc domnului avocat Bogdan Alexandru, domnului ofiţer IGPR Daniel Barbu, şi domnului procuror şef Ionuţ Spiridon şi domnului a.s.p. Barbu Nicolae de la arestul IPJ Dolj pentru faptul că datorită lor mi-am dat seama că trebuie să recunosc faptele. Regret faptele şi nu am cuvinte suficiente de adresat familiilor fetelor omorâte”, a declarat presupusul criminal.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Dincă

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close