Antena 3 CNN Actualitate Cum a ajuns un refugiat sirian erou în Germania. Este incredibil ce a făcut

Cum a ajuns un refugiat sirian erou în Germania. Este incredibil ce a făcut

Cum a ajuns un refugiat sirian erou în Germania. Este incredibil ce a făcut
30 Iun 2016   •   00:14

Un refugiat sirian a devenit erou în Germania după ce a predat autorităților locale 50.000 de euro în numerar, dar și un carnet de economii de 100.000 euro, descoperiți într-un dulap vechi primit de la o organizație de caritate.

Bancnotele de 500 de euro, ca și documentele bancare, erau ascunse într-un fel de fund dublu al mobilei, iar bărbatul le-a găsit când încerca să regleze dulapul pentru a-l muta în casa sa, informează Agerpres.

Decizia de a returna banii și carnetul de economii nu a fost ușoară, a admis tânărul, adăugând că în final a ascultat de îndemnurile Coranului și profetului Mahomed conform cărora nu trebuie să-ți însușești ceva ce îi aparține altuia.

Tânărul sirian de 25 de ani a informat despre descoperirea sa autoritățile de imigrare, care au anunțat poliția pentru a încerca să găsească titularul contului și teoretic deținător al banilor în numerar.

Aparent, gestul său bun îi va aduce refugiatului un câștig deloc neglijabil, de 3% din totalul valorii descoperirii, circa 4.500 euro, socotind banii cash și depozitul bancar.

Sirianul a ajuns în Germania anul trecut, alături de 1,1 milioane de solicitanți de azil, un record în istoria recentă a țării.

El participă la cursurile de limba germană organizate pentru a favoriza integrarea refugiaților în societate, iar dorința sa este să rămână în țară pentru a-și completa studiile.

Felul cum a procedat a fost calificat drept model de către autorități și poliția din Minden, care l-au descris ca fiind un tânăr timid și politicos.

×
Subiecte în articol: refugiat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close