Antena 3 CNN Actualitate Cum a câștigat Daniel Constantin contracte fără licitații

Cum a câștigat Daniel Constantin contracte fără licitații

Cum a câștigat Daniel Constantin contracte fără licitații
Sursa foto: Foto: Facebook/Daniel Constantin
20 Mai 2017   •   14:54

O afacere cu iz penal apare pe numele fostului lider al ALDE, Daniel Constantin. Rămas doar cu o simplă funcţie de deputat care aparent îi asigură un trai modest, fostul ministru primeşte fonduri europene pe trei contracte încheiate de una din firmele sale cu o asociaţie din subordinea Ministerului Agriculturii pe care l-a condus pe vremea când Ponta era premier.

Coincidenţă sau nu, contractele au fost primite de firma lui Daniel Constantin fără licitaţie, la doar o lună după ce acesta a plecat din fruntea ministerului.

Daniel Constantin trăieşte, cel puţin teoretic dintr-o indemnizaţie de 5000 de lei pe lună. La prima vedere, o situaţie complicată pentru el, judecând după declaraţia de avere în care figurează că are datorii de peste 350 000 de euro.

Totuşi, ca să preîntâmpine dificultăţile finaciare, fostul ministru, aşa cum apare în declaraţia de interese postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, a avut grijă ca una din firmele sale, SC DG ADVISOR PARTENERS SRL, să obţină bani europeni prin contracte publice.

În ianuarie 2016, firma sa primea prin încredinţare directă trei contracte publice cu o agenţie din subordinea ministerului Agriculturii, condus de un alt prieten al său, Achim Irimescu.

Contractele au fost acordate de către ASOCIATIA GAL, autorizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ca Grup de Acțiune Locală în cadrul Axei 4 a Programului Național de Dezvoltare Rurală. Asociaţia elaborează strategii în folosul comunităților rurale cu fonduri europene. Firma lui Daniel Constantin a obţinut două astfel de contracte de consultanţă pentru dezvoltarea comunităţilor rurale în judeţul Mureş şi încă unul în judeţul Argeş.

O dată semnate contractele, firmele care trebuiau să muncească în schimbul banilor europeni şi în interesul românilor, s-au evaporat.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close