Antena 3 Actualitate Cum a fost Sinaia la un pas să piardă telegondola

Cum a fost Sinaia la un pas să piardă telegondola

de M.Z.    |    25 Noi 2011   •   18:50
Cum a fost Sinaia la un pas să piardă telegondola
Sursa foto: Foto: exclusivnews.ro

Autorităţile locale din Sinaia sunt la un pas să piardă telegondola, după ce au întârziat cu plata ultimei rate, în valoare de 300.000 de euro. Firma de leasing a cerut în instanţă rezilierea contractului, însă primăria a reuşit suspendarea provizorie a executării telegondolei.

"Am reuşit printr-o sentinţă a judecătoriei Sinaia să suspendăm executarea. Ieri (joi - n.r.) am făcut ultima plată la gondolă, am plătit 14 milioane cu mari eforturi din bugetul local", a declarat primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

Sute de localnici din Sinaia s-au strâns în faţa telegondolei, speriaţi de perspectiva de a pierde instalaţia.

În prezent, telegondola Sinaia este achitată integral. Primăria a cerut societăţii de leasing trecerea telegondolei în proprietatea sa.

"Cu toate că noi am plătit ratele de leasing, cu toate că am achitat telegondola, există un grup de interese fracţional care vrea cu tot dinadinsul să pună mâna pe acest bun public care este al oraşului Sinaia", a adăugat primarul Oprea.

Prefectul judeţului a acuzat la rândul său autorităţile locale că nu au studiat cu atenţie clauzele contractuale.

"Nu ştiu cum să calific atitudinea pe care a avut-o primarul, dacă este incompetentă. Cert este faptul că există riscul ca aceşti bani ai Guvernului să fie pierduţi", a spus prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre.

Telegondola este închisă de aproape jumătate de an, după ce un stâlp s-a înclinat în urma unei alunecări de teren. Telegondola a costat 7,3 milioane de euro, bani de la bugetul local şi fonduri guvernamentale.

 
Get Adobe Flash player


×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close