Antena 3 CNN Actualitate Cum a încercat Dan Condrea să pună mâna pe staţiunea Băile Minerale Telega

Cum a încercat Dan Condrea să pună mâna pe staţiunea Băile Minerale Telega

Cum a încercat Dan Condrea să pună mâna pe staţiunea Băile Minerale Telega
23 Iun 2016   •   09:35

Dan Condrea avea de gând să preia staţiunea Băile Minerale Telega. Cel mai sărat lac din Romania şi posibil unic în Europa din punct de vedere al proprietăţilor terapeutice i-a atras atenţia afaceristului. În 2014, Asociaţia Hexi Medical Farma a cumpărat, prin licitaţia organizată de ANAF, amenajarea turistică din jurul lacului, la un preţ mult mai mic decât cel evaluat inițial.

Administratorul băilor a făcut miercuri o plângere la DNA Ploiești, în care susţine că la mijloc este vorba de un grup infracţional organizat care a încercat să pună mâna abuziv pe staţiune.

Problemele la Băile Telega au început în 2009, spune administratorul complexului. Atunci a cedat 50% din acţiuni unui asociat, care însă nu a făcut nicio investiţie.

După înstrăinarea acţiunilor, coincidenţă sau nu, firma care administrează băile a intrat în insolvenţă, iar amenjarile din jur, au ajuns, prin licitația organizata de ANAF, la un ONG.

Hexi Medical Farma, asociația controlată de omul de încredere al lui Condrea

În 2014, ANAF a scos la licitaţie cele 16 cabane şi motelul din lemn de la Telega. Pentru că la primele două sesiuni nu s-a prezentat niciun ofertant, la cea de-a treia a apărut în schema Asociaţia Hexi Medical Farma, care a şi câştigat ansamblul pentru o sumă de două ori mai mică decât cea la care a fost evaluat iniţial.

Asociaţia Hexi Medical Farma este controlată de Miron Panaitescu, omul de încredere al lui Dan Condrea, cel care se ocupa de atragerea fondurilor europene în grupul firmelor Hexi. Se ştie despre el că a pus la cale o lovitură la Bursă de peste 100 de miliarde de lei şi pentru acest jaf, a stat în spatele gratiilor 4 ani, între 2003 si 2007.

Eliberat cu 3 ani mai devreme, Panaitescu a ajuns din nou la inchisoare, în 2015, pentru ucidere din culpă, dupa ce maşina pe care o conducea s-a prăbuşit de pe un pod, iar soţia sa, pasager în autoturism, a murit. Recent, Panaitescu a fost audiat si in dosarul Hexi Pharma. În prezent, complexul balnear de la Telega funcţionează ilegal, spune primarul localităţii. Acesta a interzis orice activitate acolo, după ce a primit o adresă prin care e înştiinţat de un evaluator judiciar că societatea a intrat în faliment.

×
Subiecte în articol: Dan Condrea accident dan condrea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close