Antena 3 CNN Actualitate Cum a oprit Kovesi un dosar bombă. Fostul soț, implicat în dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie

Cum a oprit Kovesi un dosar bombă. Fostul soț, implicat în dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie

Cum a oprit Kovesi un dosar bombă. Fostul soț, implicat în dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie
12 Iul 2017   •   09:05

Informaţii bombă dintr un dosar în care apare numele şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Este vorba despre dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie, instrumentat de procuroarea Mihaela Moraru Iorga, recent demisă de la DNA, în care este implicat şi fostul soţ al şefei DNA, Eduard "Bebe" Kovesi.

Evenimentul ZIlei scrie că ancheta în acest dosar s-a oprit în momentul în care procurorii au aflat fostul sot la Laurei Codruţa Kovesi a furnizat materiale de construcţii pentru autostrada surpată.

Bebe Kovesi nu a făcut altceva decât să se interpună în contractele de furnizare de materiale de contrucţii, pentru a asigura "spatele" şi protecţia firmelor de construcţii, în schimbul unor milioane de euro, mai scriu jurnaliştii de la EVZ.

„Este vorba de acel tronson de autostrasă Sibiu-Orăștie, care s-a părbușit. Știți scandalul, la doar 10 luni de la inaugurare, pur și simplu, nu s-a mai putut circula pe el pentru că a fost distrus aproape în toatalitate, un tronson care a fost plătit aproape 90% de stat și care, potrivit analizelor, Corpului de Control al ministrului Transportului, s-a produs acest dezastru, din cauza materialelor folosite”, a declarat jurnalistul Dan Andronic în emisiunea Previziuni.

Dosarul a ajuns la DNA în 2015.

„Dosarul a pornit puternic în 2015, după care suntem la jumătatea lui 2017 și nu s-a mai întâmplat nimic. Din ce a dezvăluit colegul meu, este vorba despre faptul că în momentiul în care s-a descoperit că Bebe Kovesi, fostul soț al șefei DNA, este cel care a furnizat materialele de construcție, e vorba de umplutura de sub covorul asfaltic, pur și simplu ancheta s-a gripat. În condițiile în care raportul ministrului Transportului se spune că din cele patru sorturi de balastru, stratul care se pune sub asfalt, trei au fost neconforme, iar unul lipsea cu desăvârșire”, mai spune jurnalistul.

Bebe Kovesi are o firmă care se ocupă de internet și telecomunicații TV. „Nu avea nicio expertiză în domeniul ăsta, documentele pe care le vom publica în zilele următoare demonstrează acest lucru, faptul că doar s-a interpus (...) Modul în care se desfășoară aceste conglomerate, care au legătură cu autostrăzile, cred că a fost luat pentru protecție și se vede că protecția a funcționat”, a mai declarat Andronic la Antena 3.

Totodată, jurnalistul crede că revocarea procurorului Mihaela Iorga Moraru ar avea legătură cu acest dosar, pentru că aceasta ar fi vrut să ia măsuri de trimitere în judecată. 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close