Antena 3 CNN Actualitate Cum a pierdut Ion Ţiriac într-o seară toţi banii la cazino. "A pariat de 13 ori la rând"

Cum a pierdut Ion Ţiriac într-o seară toţi banii la cazino. "A pariat de 13 ori la rând"

Jurnaliștii americani au scos la suprafață o poveste fabuloasă care îl are ca protagonist pe celebrul miliardar Ion Ţiriac. După ce a obținut un premiu substanțial la un turneu, fostul mare tenismen a vrut să-și înmulțeacă banii pariind într-un cazino.

Cum a pierdut Ion Ţiriac într-o seară toţi banii la cazino. "A pariat de 13 ori la rând"
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    06 Noi 2021   •   13:06

În anii 60′, Ţiriac ar fi mers cu 600 de dolari obţinuţi de la un turneu de tenis, pentru a-i înmulţi. Din păcate, în acea seară, fostul jucător de tenis nu a avut deloc noroc. Acesta a pierdut toţi banii, după ce a pariat de 13 ori la rând pe numărul 13 la ruletă, potrivit realitateasportiva.net.

"În 1968, cel mai bun an al său, Ion Țiriac a câștigat 5.000 de dolari din premii. La mijocul anilor ’60 a mers la mesele de joc din San Juan și a pierdut toți banii din buzunar pariând 13 negru de 13 ori la rând. Erau 600 de dolari, mărunțiș pentru Michael Jordan, dar o avere pentru alții.

Şi-a valorificat imaginea de cel mai faimos export românesc după Ilie Năstase și Nadia Comaneci! Ion Țiriac a lansat o bancă de succes care i-a purtat numele, prima bancă comercială privată post-comunistă din România, devenind asociat al Siemens, dar şi al companiei producătoare de automobile Mercedes-Benz!”, au scris jurnaliștii de la "New York Times".

De ce Ion Țiriac nu zâmbește niciodată. Motivul, dezvăluit în presa din SUA

Ion Țiriac este considerat a fi o persoană destul de rece. Recent, jurnaliștii din SUA au dezvăluit motivul pentru care magnatul român în vârstă de 82 de ani nu zâmbește niciodată.

Într-un articol memorabil, jurnaliștii prestigioasei publicații New York Times au scris despre motivul pentru care Ion Țiriac nu zâmbește niciodată.

Milionarul român a fost protagonistul unui episod elocvent pe vremea când îl manageria pe Boris Becker: „Fotograful îl ruga pe Ion Tiriac să zâmbească, dar nu zâmbește, pentru că are o imagine de protejat! Prietenii lui spun că nu i-au văzut niciodată dinții!

Dar Contele Dracula, așa cum este cunoscut în lumea tenisului domnul Țiriac, născut în Transilvania, își dorește să fie cooperant, așa că afișează o aliură ceva mai blândă. Înainte de a deveni un Svengali pentru Boris Becker, un manager de tenis multimilionar, un Donald Trump al capitalismului românesc, Ion a jucat la Wimbledon împotriva unor vedete precum Rod Laver și Stan Smith”.

Drama uriașă trăită de Ion Țiriac în copilărie

În copilăria sa, Ion Țiriac a avut parte de multe drame, însă a știut de fiecare dată cum să meargă mai departe.

„Tatăl său a murit de o boală necruțătoare, pe când Ion Țiriac avea doar 11 ani, iar mama sa lucra într-o fabrică, pentru a întreține familia. A fost un copil campion la tenis de masă și jucător olimpic de hochei pe gheață în România, apoi s-a alăturat circuitului de tenis!

Înainte de a deveni om de afaceri, era cunoscut ca un tip excentric, care conducea motociclete, alerga după fotomodele și bea șampanie. A fost un jucător de tenis viclean, chiar dacă uneori nepoliticos, care și-a motivat compatriotul și partenerul de dublu, mai talentat și mai rebel, Ilie Năstase”, au mai scris jurnaliștii americani despre Ion Țiriac, potrivit Prosport.

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close