Antena 3 CNN Actualitate Lovitură de teatru. Cum poate pierde Liviu Dragnea guvernarea

Lovitură de teatru. Cum poate pierde Liviu Dragnea guvernarea

Lovitură de teatru. Cum poate pierde Liviu Dragnea guvernarea
Sursa foto: Foto: Facebook/Liviu Dragnea
22 Iun 2017   •   16:07

Au început negocierile pentru un nou guvern. Surpriză, variantele vehiculate nu includ doar premieri al coaliţiei. Inclusiv PNL-ul se pregăteşte cu o propunere pentru Palatul Victoria.

Doar șase voturi i-ar asigura în Parlament trecerea guvernului lui Liviu Dragnea, dar și acestea au intrat deja în atenţia lui Ponta. Acesta şi-ar dori scindarea PSD şi intrarea la guvernare cu alte partide. Este agitaţie şi tensiune pe scena politică. Situaţia e incertă şi se poate schimba de la oră la oră până luni când partidele se întâlnesc cu preşedintele Klaus Iohannis.

PSD va avea o ședință de Comitetul Executiv, luni la ora 10 30, înainte de consultările de la Cotroceni programate pentru ora 15. Social democraţii au deja pregătită lista cu eventuali premieri. Liviu Dragnea speră însă că preşedintele Iohannis nu va tărăgăna calendarul de consultări și că săptămâna viitoare vom avea un guvern învestit.

Coaliţia trebuie să facă rapid o propunere privind noua echipa de la Palatul Victoria, întrucât vineri se termină sesiunea parlamentară şi trebuie aprobata legea pentru abilitarea guvernului de a emite ordonanţe.

Pe de altă parte, la rândul lor liberalii iau în calcul inclusiv varianta alegerilor anticipate. Printre variantele PNL se numără şi desemnarea unui premier ca act politic. Toate variantele liberale exclud din start o colaborare cu PSD. Există și un scenariu șoc, acela că liberalii negociază cu ALDE pentru formarea unei noi majorități, care să scoată din cărți PSD.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close