Antena 3 CNN Actualitate Cum arată cei cinci roboți medicali care au grijă de pacienții cu coronavirus din Timișoara

Cum arată cei cinci roboți medicali care au grijă de pacienții cu coronavirus din Timișoara

Cinci roboţi medicali vor fi folosiţi de Spitalul Judeţean Timişoara, în Zona Roşie a Unităţii de Primiri Urgenţe, unde sunt pacienţi cu coronavirus. Roboţii vor interacţiona cu pacienţii, le vor duce alimente sau medicamente, astfel încât riscul de contaminare în rândul angajaţilor să fie redus. Personalul medical va intra în saloanele celor infectaţi doar în cazurile absolut necesare

Cum arată cei cinci roboți medicali care au grijă de pacienții cu coronavirus din Timișoara
Sursa foto: Infirmeria virtuală
08 Mai 2020   •   18:00

”Unitatea sanitară beneficiază de un proiect pilot, alaturi de alte 6 spitale din ţară. Realizatorii proiectul Infirmiera Virtuală estimează că în 2 luni un singur device poate elimina până la 180 de contacte cu potenţial de infectare a cadrelor medicale. Prezenţa avatarurilor în prima linie din Zona Roşie a Unităţii de Primiri Urgenţe a SCJUPBT reduce la minim riscul de contaminare a personalului medical care işi desfăşoară activitatea în zonele cu suspecţi/confirmaţi cu SARS-COV2”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Cu ajutorul lor, medicii, asistentele medicale şi infirmierele pot comunica video şi text cu pacienţii, având contact direct în situaţii esenţiale pentru sănătatea acestora.

Roboţii vor interacţiona cu pacienţii, îi vor întreba care sunt lucrurile de care au nevoie şi le vor duce alimente sau medicamente, astfel încât riscul de contaminare în rândul angajaţilor să fie redus.

Și Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti dispune de astfel de roboți.

×
Subiecte în articol: roboti medicali tmisoara
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close