Antena 3 CNN Actualitate Cum arată şcolile din Bucureşti unde au fost montate panouri de plexiglas

Cum arată şcolile din Bucureşti unde au fost montate panouri de plexiglas

Şcolile din sectorul 1 al Capitalei sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, dă asigurări primarul Daniel Tudorache. Elevii vor învăţa în schimburi şi, acolo unde spaţiul nu permite distanţarea băncilor, au fost montate panouri de plexiglas. De asemena, primăria de sector a demarat din fonduri proprii procedura de achizitie pentru tablete destinate celor 40.000 de elevi şi 5000 de profesori din sector, care vor avea conexiune la internet gratuit pe o perioadă de doi ani.

Cum arată şcolile din Bucureşti unde au fost montate panouri de plexiglas
de Iulia Gorgorin    |    27 Aug 2020   •   17:40

La Şoala Elena Văcărescu, din sectorul 1 al Capitalei, nu a existat spaţiu suficient pentru distanţarea băncilor, însă primăria de sector şi conducerea unităţii şcolare au decis să monteze panouri de plexiglas, astfel încât elevii să fie protejaţi.

Pentru că în şcoală învaţă un număr mare de elevi, cadrele didactice sunt pregătite şi pentru scenariul roşu, respectiv cursuri exclusiv online.

Această şcoală este un caz fericit, dispune de calculator şi tablă inteligentă în fiecare clasă. Iar dascălii sunt dedicaţi şi au fost instruiţi, astfel încât să se descurce cu noua tehnologie.

Toate amenjările necesare limitării răspândirii COVID-19 din şcolile din Sectorul 1 au fost finanţate de primăria de sector.

''Avem aranjata fiecare clasa pentru a asigura distantarea socială între elevi. Noi asigurăm tot ce punem la dispoziţie la şcoli sutnt asigurate din fondurile proprii.

Daniel Tudorache: Guvernul nu ne-a dat absolut nimic. Toate condiţiile sunt asigurate şi copiii pot începe şcoala în condiţii normale!

Avem acel plexiglas care serpară bancile, separă elevii unul de altul, noi le vom asigura măşti la intrarea la ore. Avem acele substanţe dezinfectante, deci dezinfectăm după fiecare clasă'', a spus primarul Sectorului 1.

Totodată, în şcoli elevii vor purta obligatoriu măşti, iar Primăria Sectorului 1 a demarat procedura de achiziţie pentru măşti de protecţie care vor fi distribuite elevilor. În plus, toţi cei 40.000 de elvi şi 5.000 de dascăli care învaţă în Sectorul 1 vor fi dotaţi gratuit cu tablete şi conexiune la internet.

În ciuda măsurilor care se iau, epidemiologii avertizează că este de aşteptat ca numărul îmbolnăvirilor de COVID 19 să crească după începerea şcolilor

×
Subiecte în articol: plexiglas şcoli elevi
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close