Antena 3 CNN Actualitate Cum arată taberele pentru refugiații ucraineni pregătite în România. Localnicii se oferă să îi primescă și în casele lor

Cum arată taberele pentru refugiații ucraineni pregătite în România. Localnicii se oferă să îi primescă și în casele lor

Dacă va fi nevoie, România ar putea găzdui refugiaţi din Ucraina. Preşedintele de Apărare şi Siguranţă Naţională din Senat susţine că trebuie să ne pregătim pentru provocările viitorului.

Cum arată taberele pentru refugiații ucraineni pregătite în România. Localnicii se oferă să îi primescă și în casele lor
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    16 Feb 2022   •   17:10

Țara noastră ar trebui să asigure spaţii de cazare, rezerve de hrană şi personal sanitar specializat pentru a face faţă afluxului de migranţi, dacă situaţia escaladează în Ucraina.

Primăria din Hilișeu, judeţul Botoşani, a identificat două zone în care poate amenaja tabere pentru refugiaţi. Terenurile respective au acces la apă şi curent electric. În plus, există şi clădiri unde pot lua masa sau se pot caza.

Aproximativ 150 de refugiaţi ar putea fi găzduiţi, în caz de nevoie, în cele două locaţii din Hilişeu.

În sat, localnicii sunt şi ei dispuşi să cazeze refugiaţi din Ucraina. Bătrânul Ioan, de 80 de ani, se oferă să primească în casa lui până la trei familii.

"Trei persoane sigur încap aici exact. Lumina este, sobă este pentru foc, chiuvetă, tot ce trebuie exact. Aici e tot cameră, eventual mai pot să mai găzduiesc și aici, și aici", spune acesta.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close