Antena 3 Actualitate Cum arătau mesele de Crăciun ale regilor României

Cum arătau mesele de Crăciun ale regilor României

de S.T.    |    25 Dec 2017   •   17:11
Cum arătau mesele de Crăciun ale regilor României
Sursa foto: Foto: pixabay.com

CRĂCIUN 2017. Cum arătau mesele de Crăciun ale regilor României? Unii erau singuri tocmai cu ocazia sărbătorilor care uneşte oameni şi familii, alţii ţineau la rigoare şi la respectarea tuturor datinilor româneşti.

CRĂCIUN 2017. Primele care au adus obiceiuri precum bradul de Crăciun şi masa de Revelion în ţările în care trăiau au fost capetele încoronate.

CRĂCIUN 2017. Bradul de Crăciun ajunge la Curtea Regală a Marii Britanii prin bunicul Reginei Maria, Principele Consort Albert, la mijlocul secolului al XVIII-lea. După ce Anglia şi Franţa adoptă obiceiul pomului împodobit de Crăciun, el devine în timp record împământenit pe tot continentul. Principele Consort Albert, considerat astăzi drept întemeietor al Marii Britanii moderne, a fost stră-străbunicul Regelui Mihai. Potrivit volumului „Crăciun Regal”, Revelionul, adică masa de la miezul nopţii, la trecerea dintre ani, are origine catolică şi s-a transformat în sărbătoare în a doua jumătate a sexolului al XIX-lea.

Mai multe informații pe www.adevarul.ro.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close