Antena 3 CNN Actualitate Cum comentează ministrul Finanțelor retragerea cadrelor SRI din cadrul ANAF

Cum comentează ministrul Finanțelor retragerea cadrelor SRI din cadrul ANAF

Cum comentează ministrul Finanțelor retragerea cadrelor SRI din cadrul ANAF
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mar 2017   •   17:18

Ministrul finanţelor publice, Viorel Ştefan, a declarat joi, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că dacă ar fi să facă un comentariu scurt despre retragerea cadrelor SRI detaşate la ANAF, s-ar rezuma doar la "fiecare cu meseria lui". 

Ştefan a explicat, apoi, în detaliu, prezenţa lucrătorilor SRI în cadrul ANAF. 

"Prezenţa SRI-ului în ANAF nu avea ca scop să se substituie obligaţiilor inspectorilor ANAF, să facă controale fiscale. Rolul acestor salariaţi detaşaţi, în temeiul unei decizii a CSAT-ului, a fost mai ales pe palierul de elaborare de strategii, analize. Pe evaluarea SRI-ului s-ar părea că s-a atins obiectivul pentru care au fost transferaţi pe o perioadă determinată la ANAF. SRI-ul a luat această decizie de a solicita ANAF-ului să-şi retragă oamenii, iar decizia trebuie să ajungă în CSAT. Probabil în această lună, în şedinţa CSAT-ului, se va lua în dezbatere această decizie, după care se va întâmpla în fapt retragerea angajaţilor SRI", a spus Viorel Ştefan. 

Întrebat dacă este mai este mai bine sau mai rău că vor pleca cadrele SRI, ministrul a răspuns: ,,Dacă scopul pentru care au fost detaşaţi acolo a fost atins, probabil e mai bine". 

SRI, în baza unei analize, a iniţiat demersurile legale pentru încetarea detaşării celor 23 de cadre în cadrul ANAF. 

Viorel Ştefan s-a aflat joi, la Galaţi, unde a participate alături de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, la o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale interesate de accesarea de proiecte cu finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi în cadrul programelor de finanţare ale Uniunii Europene. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Viorel Stefan ANAF SRI
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close