Antena 3 CNN Actualitate Cum e să stai gard în gard cu premierul. În fiecare dimineaţă strada lor se transformă într-o mică fortăreaţă

Cum e să stai gard în gard cu premierul. În fiecare dimineaţă strada lor se transformă într-o mică fortăreaţă

Cum e să stai gard în gard cu premierul. În fiecare dimineaţă strada lor se transformă într-o mică fortăreaţă
de O.P.    |    26 Apr 2012   •   05:57
Să fii vecin cu Mihai Răzvan Ungureanu poate fi o plăcere sau nu. Pe de o parte, zona e păzită ca o fortăreaţă iar vecinii premierului se simt în siguranţă. Pe de altă parte, nu sunt la fel de încântaţi când se intersectează în trafic cu coloana oficială care blochează strada pentru ca prim-ministrul să ajungă la timp la Palatul Victoria.


In fiecare dimineata aceasta zona din Pipera seamana cu o mica fortareata. Sunt masini de politie, motociclisti de la rutiera si ofiteri SPP. Cu totii trebuie sa se asigure ca, in momentul in care coloana oficiala a a lui Mihai Razvan Ungureanu se pune in miscare, soseaua este libera. Şi exact asta se întâmplă. Cuminţi şi punctuali, primii agenţi de poliţie ajung în zonă cam cu o oră şi jumătate înainte de plecarea premierului. Se aşează în acelaşi punct mereu, pentru că e locul pe unde maşinile SPP-ului vor trece. Din când în când, o altă maşină de la rutieră îşi face apariţia. Preţ de câteva clipe agenţii din cele două automobile se conversează. Când totul e pus la punct, cei din urmă demarează, îndreptându-se spre zona arondată. Nu după mult timp apar în grabă motocicliştii şi SPP-iştii. Se fac nevăzuţi cât ai bate din palme: unii spre locuinţa lui Mihai Răzvan Ungureanu, ceilalţi pe o străduţă de peste drum.

Cu doar câteva minute înainte ca dispozitivul de protecţie să se pună în mişcare, începe şi agitaţia. Motocicliştii îşi ocupă poziţiile de-a lungul drumului. Agenţii de la Rutieră se pregătesc să blocheze traficul. Iar uneori o fac şi degeaba.

În cele din urmă, însă, semnalul se dă, iar în Pipera nu mai circulă nimic în afară de premier.
Spre disperarea celor care oricum mai au de stat minute întregi într-o coloană ce pare infinită.

Şi asta doar în Bucureşti, pentru că la deplasările în ţară dispozitivul de securitate mai adaugă nişte maşini, printre care şi o ambulanţă. Nu mai multe decât avea la dispoziţie Emil Boc dau asigurări reprezentanţii Serviciulului de Pază şi Protecţie. Şi, chiar dacă a fost şef al spionilor, cei de la SIE spun că niciun angajat al serviciului nu a fost desemnat să-l protejeze pe Mihai Răzvan Ungureanu.






×
Subiecte în articol: servicii secrete SPP
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close