Antena 3 CNN Actualitate Cum era Elena Udrea să fie sculptată în gheaţă alături de Ştefan cel Mare

Cum era Elena Udrea să fie sculptată în gheaţă alături de Ştefan cel Mare

Cum era Elena Udrea să fie sculptată în gheaţă alături de Ştefan cel Mare
Sursa foto: Udrea sculptata in gheata
01 Feb 2010   •   12:47

Bustul Elenei Udrea urma să fie sculptat în gheaţă până vinerea aceasta, când ministrul urma să inaugureze pârtia de schi de la Gura Humorului. Ilustra operă de gheaţă urma să fie amplasată la baza noii pârtii, alături de bustul domnitorului moldovean Ştefan cel Mare. Totul a pornit de la o declaraţie a unui director din Consiliul Judeţean Suceava în ziarul Monitorul de Suceava, declaraţie care a declanşat un întreg schimb de replici între mai marii judeţului.

Este vorba de declaraţia lui Dragoş Juravle, directorul Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, care a spus în Monitorul de Suceava că a contactat deja câţiva meşteri care să realizeze opera de artă cu bustul ministrului Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea. Totuşi Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava a respins afirmaţiile directorului şi a dezminţit informaţia.

Gheaţă de la Ipoteşti pentru Elena Udrea

Monitorul de Suceava a scris iniţial, în pagina sa electronică, că Elena Udrea urmează să aibă parte de un bust sculptat în gheaţă până vinerea aceasta, alături de alte personalităţi, precum Ştefan cel Mare, dar că meşterii pe care i-ar fi contactat directorul Juravle ar fi refuzat invitaţia de realizare a sculpturii, pe motiv că nu ar avea suficient timp.

"N-au refuzat, practic, dar au spus că nu au decât drujbe şi am lăsat la latitudinea lor să facă totuşi ceva, nişte figurine. Ne-am gândit prea târziu, abia săptămâna trecută ne-a venit ideea. Gheaţa o avem, o aducem de la Ipoteşti, de unde aducem şi pentru crucile de Bobotează?, a spus Juravle în Monitorul de Suceava.

Gheorghe Flutur: Va fi sancţionat cel care a avut asemenea fantezii

Deşi iniţial directorul CJ Suceava părea pornit să pună în practică acest proiect, ulterior Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului, a declarat într-o dezminţire publicată în acelaşi ziar sucevean că ?nu face nimeni nici o statuie, dezaprob acest mod de gândire".

"Celui care a spus asta o să-i cer notă explicativă şi va fi sancţionat, dacă are asemenea fantezii. Nu se poate aşa ceva, e sinucigaş?, a afirmat în publicaţia suceveană Flutur, despre programul de la inaugurarea pârtiei de schi de la Gura Humorului.

Bustul lui Udrea, doar "o neînţelegere"

După declaraţiile lui Flutur, directorul Juravle a declarat în aceeaşi dezminţire că "a fost doar o idee venită de la meşteri, nu am analizat-o în nici un fel. Preşedintele Flutur habar nu a avut, nu am discutat cu el despre asta?.

Contactat de Antena3.ro, directorul Dragoş Juravle a declarat că totul a fost doar "o neînţelegere" şi s-a rezumat să îşi păstreze poziţia dată în dezminţirea din Monitorul de Suceava.

Antena3.ro

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close