Antena 3 CNN Actualitate Cum explică Ludovic Orban ce se întâmplă în Vama Nădlac

Cum explică Ludovic Orban ce se întâmplă în Vama Nădlac

Ludovic Orban a declarat, duminică, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o la sediul Ministerului de Interne, cu mai mulți membri ai Guvernului, că a impus o serie de mărusi pentru fluidizarea traficului la graniţe.

Cum explică Ludovic Orban ce se întâmplă în Vama Nădlac
17 Mai 2020   •   20:10

Premierul a afirmat că valul de veniri în țară a fost determinat de decizia CNSU de a păstra carantina instituţionalizată numai la cerere.

"Am avut o analiză cu reprezentanţii Ministerului de Interne, DSU şi cu toate celelalte entităţi implicate şi am dispus o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului la graniţe. Faţă de ritmul normal de intrări în ţară, care era un ritm de aproxmativ 3.000 de persoane, pur şi simplu a fost un val de veniri în ţară.

Acest val, cel mai probabil a fost determinat de decizia CNSU de a păstra carantina instituţionalizată numai la cerere şi instituirea obligativităţii izolării la domiciliu a celor care vin din străinătate. Şi pur si simplu a fost un val...

Am dispus toate măsurile care se impun: direcţionarea fluxurilor de pasageri către toate intrările în ţară, creşterea numărului de posturi la care se operează practic datele la intrarea în ţară, asigurarea măsurilor care sunt necesare pentru a păstra distanţa fizică în aşteptarea care, vrei, nu vrei, va exista în continuare dacă se menţine acest flux uman, deschiderea, repet, a tuturor punctelor de trecere şi a celor care erau dedicate numai pentru transportul de marfă şi pentru intrarea în ţară a celor care vin cu transport de persoane.

De asemenea, trebuie să ştiţi că un foarte mare număr de persoane, peste 1.200 de persoane, pur şi simplu au venit pietoni, cel mai probabil nu au utilizat mijloace de transport personale sau care să-i aducă până la graniţă, au utilizat alte mijloace de transport, probabil pe teritoriul Ungariei au apelat la firme, sau au aterizat pe aeroport, care i-au lăsat şi la 4-5 km de graniţă", a spus Orban.

Peste 10.000 de oameni au intrat în ţară, sâmbătă, pe la frontiera cu Ungaria.

Dintre aceştia, aproape 8.000 au fost trimişi în izolare de echipele DSP.

Fluxul de la frontiera cu Ungaria a fost de 21.142 persoane, dintre care 10.909 au intrat în ţară şi 10.233 au ieşit din România.

Dintre cei care au intrat în ţară, 7.999 au fost trimişi în izolare de echipele DSP.
Potrivit Poliției de Frontieră, situaţia celor trimiţi în izolare este:

• Nădlac 1 - 3.810 (din care 1.140 au venit pe jos)

• Nadlac 2 - 2.967

• Borş – 954

• Petea - 148

• Vărşand -62

• Urziceni - 34

• Cenad - 24

Blocajul continuă şi duminică la frontieră: mii de oameni vor să treacă graniţa. Potrivit Poliţiei de Frontieră, cei care aşteaptă primesc apă şi măşti de protecţie.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Mama elevului abuzat la școala din București rupe tăcerea
x close