Antena 3 CNN Actualitate Cum explică Spitalul Elias că mai multe cazuri COVID la medici nu au fost raportate la DSP

Cum explică Spitalul Elias că mai multe cazuri COVID la medici nu au fost raportate la DSP

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență Elias reacţionează după ce s-a aflat că nu au raportat cazuri de COVID din unitatea medicală la DSP.

Cum explică Spitalul Elias că mai multe cazuri COVID la medici nu au fost raportate la DSP
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    23 Sep 2020   •   17:15

Potrivit reprezentanților Spitalului Elias, cazurile cu Sars CoV-2 din interiorul unităţii medicale, "nu sunt informații de interes public". 

"Cazurile apărute în rândul personalului sunt comunicate direcției de sănătate publică de către laboratorul care a efectuat testarea. Ulterior primirii rezultatelor pozitive, în spital se derulează ancheta epidemiologică care, după finalizare, este comunicată de asemenea către DSP", au anunțat reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență Elias.

Spitalul Elias din Bucureşti este anchetat, după ce s-a constatat că nu a raportat cazuri de coronavirus înregistrate în rândul medicilor de acolo.

La Spitalul Elias din Bucureşti au fost înregistrate mai multe cazuri COVID, însă nu au fost şi raportate la Direcţia de Sănătate Publică, astfel că DSP a aflat din presă de această situaţie, potrivit digi24.ro.

Spitalul Elias: Medicii s-au infectat în afara spitalului

Este vorba despre doi medici rezidenți din secția de Obstetrică-Ginecologie care s-au infectat din surse separate, din afara spitalului, și care au făcut testele la laboratoare din afara spitalului.

Ulterior, în urma anchetei epidemiologice și a testelor făcute a mai fost descoperit un caz de infectare cu coronavirus. La finalul anchetei, autoritățile ar putea decide măsuri de izolare și carantină.

În prezent, activitatea secției Obstetrică-Ginecologie se desfășoară normal.

În același timp, reprezentanții Spitalului Elias spun despre cazurile pacienților testați ca urmare a definițiilor de caz sau a indicațiilor de screening că acestea nu sunt informații de interes public, ele fiind cuprinse în informările profesionale dintre unitățile sanitare și autoritățile de sănătate publică.

Anchetă la Spitalul Elias

Unul dintre cele mai mari spitale din Capitală este anchetat, după ce s-a constatat că nu a raportat cazurile de coronavirus înregistrate în rândul medicilor de acolo.

La Spitalul Elias din Bucureşti au fost înregistrate mai multe cazuri COVID, însă nu au fost şi raportate la Direcţia de Sănătate Publică, astfel că DSP a aflat din presă de această situaţie.

Acum, Direcţia de Sănătate Publică va verifica de ce nu au fost raportate aceste cazuri de îmbolnăvire.

Reacţia ministrului Nelu Tătaru, după ce Spitalul Elias nu a raportat cazuri COVID

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: elias coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close