Antena 3 CNN Actualitate Cum face un cerșetor din Iași 500 de lei în doar 3 ore

Cum face un cerșetor din Iași 500 de lei în doar 3 ore

Un cerșetor din Iași a reușit să strângă aproape 500 de lei în doar trei ore de ”muncă”. Din păcate pentru el, polițiștii l-au luat la întrebări și l-au lăsat fără banii primiți de la cetățenii miloși. De altfel, Poliţia Locală Iaşi îi roagă pe oameni să nu mai încurajeze cerșetoria.

Cum face un cerșetor din Iași 500 de lei în doar 3 ore
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    22 Iun 2021   •   19:07

Pe 19 iunie 2021, în jurul orei 13.55, polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt o persoană (într-un căruț) care apela la mila publicului. Acesta este invalid. I-a fost imediat făcut controlul corporal, iar asupra lui s-a găsit suma de 463 de lei, bani pe care i-a strâns de pe stradă, prin cerșit, în doar trei ore, potrivit bzi.ro.

Cerșetorul beneficiază de ajutor financiar din partea statului, de însoțitor plătit, transport gratuit urban și interurban, dar și de scutirea de la plata taxelor și impozitelor. „Menționăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci. Poliția Locală Iași roagă cetățenii municipiului, dar și turiștii să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei”, este comunicatul transmis de polițiștii locali.

Un alt cerșetor ieșean, oprit de polițiști, s-a ales cu o amendă, chiar în curtea Mitropoliei, însă a reușit să scape de sancțiune. Era vorba, însă, de purtarea incorectă a măștii de protecție. Avea să primească, în cele din urmă, avertisment.

„Pe 4 noiembrie 2020, mă aflam pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt și apelam la mila publicului, întrucât sufăr de mai multe afecțiuni care necesită la fiecare 6 luni internarea medicală în vederea evaluării tratamentului, a stării de sănătate mintală, comportamentală și neurologică. Totodată, din cauza acestor afecțiuni, trebuie să mă prezint în fiecare lună în vederea realizării controlului pentru a lua rețeta cu medicația prescrisă conform planului recuperator.

×
Parteneri
Categoria de români a căror pensie creşte cu 70%
x close