Antena 3 CNN Actualitate Cum îi monitorizează statul paralel pe români. Primul document a fost făcut public

Cum îi monitorizează statul paralel pe români. Primul document a fost făcut public

Cum îi monitorizează statul paralel pe români. Primul document a fost făcut public
22 Mar 2018   •   15:19

Ana Maria Roman a prezentat, joi, la Antena 3, primul document care arată funcționarea Statului Paralel.

În document apar numele Laurei Codruța Kovesi, Constantin Traian Igaș, ministru al Internelor din acea vreme, George Maior, director al SRI, Gheorghe Ialomițeanu, ministru al Finanțelor, iar în locul lui Cătălin Predoiu este semnătura Alinei Bica.

Prin acest protocol sunt trecute câteva măsuri prin care au fost monitorizați oameni de afaceri din domeniii cum ar fi petrol, combustibil, țigări, alcool, domenii cu un puternic potențial financiar în baza unei hotărâri CSAT, monitorizați de grupuri de lucru.

Șocantă este introducerea acestui document. 

”Monitorizarea contribuțiilor cu potențial de evaziune și fraudă fiscală ridicat, a societăților comerciale nou înființate, clarificarea aspectelor practice rezultate în ultima perioadă din activitatea de colectare a taxelor și impozitelor și itensificarea cooperării interinstitușionale prin acordarea accesului comun la bazele de date specifice gestionate de către instituțiile de aplicare a legii cu atribuții în domeniu și realizarea acțiunilor comune pe cele nouă domenii prioritare de intervenție, impun adoptarea de ,ăsuri conjugate ale instituțiilor de aplicare a legii nominalizare de HCSAT 69/2010.”

SRI avea acces la ANAF, Parchetul General avea acces la Ministerul de Interne, în bazele Poliției.
 

Kovesi, Coldea, Blejnar – ședințe comune lunar

Grupul de lucru Interinstituţional:  Constantin Igaş, ministru de Interne, Laura Codruţa Kovesi, Procuror General, Florian Coldea, prim-adjunctul directorului SRI, Sorin Blejnar, director ANAF, Alina Bica, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.
Printre cei monitorizați erau românii cu „potențial” de evaziune.

„Ca să se obțină în mod legal un astfel de mandat pe siguranță națională, vulnerabilitatea respectivă trebuia să fie trecută chiar în cuprinsul legii, nu într-o hotărâre a CSAT. Trebuie să existe o suspiciune rezonabilă. Nu cred că s-au obșinut mandate de siguranță națională pentru viitor”, a declarat Toni Neacșu, fost membru CSM.

 

×
Subiecte în articol: statul paralel document public
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close