Antena 3 CNN Actualitate Cum îi răspunde PSD lui Iohannis: „Președintele României dorește să blocheze activitatea Parlamentului și a Curții Constituționale”

Cum îi răspunde PSD lui Iohannis: „Președintele României dorește să blocheze activitatea Parlamentului și a Curții Constituționale”

Cum îi răspunde PSD lui Iohannis: „Președintele României dorește să blocheze activitatea Parlamentului și a Curții Constituționale”
02 Mai 2018   •   18:42

PSD a avut o reacție dură la adresa lui Klaus Iohannis, după ce președintele a anunțat că vrea să sesizeze Curtea Constituțională și Comisia de la Veneția cu privire la legile justiției.

„I-aș răspunde președintelui cu două argumente juridice și politice, pentru că ce a făcut președintele astăzi este în primul rând o declarație politică. Dar voi începe cu argumentele juridice. Legile justiției au ajuns la promulgare după pargurgerea tuturor etapelor procesului legislativ și democratic și fac parte, chiar dacă președintele refuză să accepte acest lucru, dintr-o necesară reformă a justiției realizată legal de Parlamentul României. Din păcate, președintele României dorește să blocheze activitatea Parlamentului și a Curții Constituționale, este vorba de decizii ale Curții Constituționale, care vor rămâne neaplicate și de legi ale Parlamentului care vor rămâne, din păcate, neadoptate. Președintele contestă procesul parlamentar și demersul Coaliției de guvernare privind reforma justiției. Președintele nu este intersat să se comporte ca un mediator, ci de menținera acestei situații care, din păcate, a condus de-a lungul timpului la mai multe abuzuri. Președintele nu a indicat niciun articol sau paragraf, nimic din conșinutul celor trei legi care să încalce principiile, rigorile statului de drept. (...) Respingând acest pachet de legi ale justiției, președintele dorește ca magistrații să fie în continuare colaboratori ai serviciilor secrete, vrea ca procurorii să exercite în continuare presiuni asupra judecătorilor și vrea în continuare ca același om să numească și procurorii și președinții Înaltei Curți , adică să aibă un control politic asupra numirii magistraților”, a declarat fostul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close