Antena 3 CNN Actualitate Cum îl scapă procurorii pe fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc

Cum îl scapă procurorii pe fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc

Cum îl scapă procurorii pe fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    27 Mar 2014   •   21:51
Oamenii legii încearcă să-l scape pe pedeasă pe fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc. Judecătoarea Eugenia Voineag de la Judecătoria Sectorului 1 a stabilit că procurorii nu au putut proba acuzaţiile pe care i le-au adus fostului şef CFR, Mihai Necolaiciuc.

"Analizând rechizitoriul întocmit, instanţa constată că organul de cercetare penală a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi întrucât prin plata ordinelor de plată în favoarea celor 57 de societăţi comerciale fără a preciza însă în ce constă acest folos necuvenit", a spus judecătoarea Voineag.

Mihai Necolaiciuc a fost trimis în judecată în mai 2011 întrucât, alături de inculpata Viorica Olaeru, fosta directoare a Direcţiei Economice din CNCFR S.A., ar fi utilizat suma de 86.099.721.567 ROL (aproximativ 2.754.728 euro), provenită dintr-un credit acordat de BEI, în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. 

Concret, cei doi au avizat 66 de ordine de plată către 57 de societăţi comerciale, fiind achitate, în mod preferenţial, bunuri şi servicii fără legătură cu proiectul (servicii de publicitate în presă, saci de folie, radiotelefoane, frigidere, echipamente de aer condiţionat, salopete din doc, covoare PVC, calendare şi agende).

Informaţiile au fost prezentate joi, la emisiunea
Subiectiv, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Mihai Necolaiciuc Subiectiv
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close