Antena 3 CNN Actualitate Cum începe viaţa în tenis şi ce sacrificii se fac pentru o astfel de carieră

Cum începe viaţa în tenis şi ce sacrificii se fac pentru o astfel de carieră

Cum începe viaţa în tenis şi ce sacrificii se fac pentru o astfel de carieră
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Iun 2014   •   12:54
Vlad Moşteanu, antrenor de tenis, a vorbit la Antena 3 despre cum începe viaţa în tenis şi ce sacrificii trebuie să facă aceia care îşi doresc o astfel de carieră.
 
"Tenisul trebuie să înceapă pentru copii mult mai devreme în zilele noastre. La 11 ani deja e prea târziu şi nu prea te mai poţi gândi la performanţă. La 10-11 ani trebuie să aibă deja o idee despre ce se întâmplă pe terenul de tenis, ce să urmărească în teren, pentru a puta să iasă la concursuri în afară.
 
"Sunt extrem de multe sacrificii pe care aceşti copii le fac. Un copil la 10-12 ani trebuie să se aştepte la 2 ore de antrenament, la 3 antrenamente fizice pe săptămână şi la minim 6 şedinţe pe săptămână pe teren. La astea se mai adaugă şcoala, temele..."
 
"Totodată este o perioadă de creştere, în care copilul trebuie să se şi odihnească, să mănânce sănătos, să aibe grijă ce vitamine ia", a explicat Vlad Moşteanu.
 
Antrenorul a explicat şi care este Investiţia într-un astfel de sport, având în vedere că foarte mult ajutor din partea federaţiei nu există. 
 
 
"Până ajungi la un nivel profesionist, când îţi trebuie minim 50.000 - 60.000 de euro pe an, pentru călătorii, pentru antrenor, pentru înscrieri la turnee şi asta este perioada până începi să scoţi bani ele, se caută un sponsor, dar majoritatea îşi fac singuri drumul. Sponsorii apar de obicei după performanţă", a explicat Moşteanu. 
 
Meciul Simonei Halep cu Maria Sharapova va fi transmis în direct de Antena 3, la ora 16:00, în parteneriat cu Eurosport.
 

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close