Antena 3 CNN Actualitate Cum își scuză Gabriel Liiceanu minciuna privind citatul atribuit lui Liviu Dragnea: A fost o ”eroare”

Cum își scuză Gabriel Liiceanu minciuna privind citatul atribuit lui Liviu Dragnea: A fost o ”eroare”

Cum își scuză Gabriel Liiceanu minciuna privind citatul atribuit lui Liviu Dragnea: A fost o ”eroare”
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2017   •   11:13

Scriitorul Gabriel Liiceanu explică, într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un "adevăr", pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD, însă folosirea ghilimelelor a fost o "eroare" pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte, scrie news.ro.

"Lucrul pe care mi-l reproşez este de a fi dat statut de citat (inexact) ideii adevărate care se ascundea în el. Altfel spus, am exprimat un adevăr, dându-i însă, prin folosirea ghilimelelor, pretenţia de exactitate, lucru pe care l-am întărit şi prin folosirea expresiei «declaraţia explicită». Acest lucru mi-l asum în mod public ca pe o eroare. Nu însă ca pe o minciună. N-am avut nici o clipă intenţia de a deforma o realitate ştiind foarte bine că adevărul e în altă parte. În acest caz, şi doar în acesta, aş fi minţit", explică Liiceanu, într-un editorial.

Liviu Dragnea anunțase căă se gândeşte să-l acţioneze pe Gabriel Liiceanu în instanţă. „Nu am luat decizia dar mă gândesc serios să depun plângere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu”, spune liderul PSD.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close