Antena 3 CNN Actualitate Cum îţi poate deconta statul tratamentul de slăbit, cu hârtie de la medic

Cum îţi poate deconta statul tratamentul de slăbit, cu hârtie de la medic

Cum îţi poate deconta statul tratamentul de slăbit, cu hârtie de la medic
Sursa foto: Obezitatea se trateaza de catre stat
12 Mar 2009   •   12:39
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Casele judeţene de sănătate pot deconta 50% din costurile tratamentelor pentru obezitate, dacă pacientul are acte doveditoare de la un medic de specialitate. Costurile nu se pot deconta, decât dacă este vorba de un tratament terapeutic şi nu de unul estetic.

Recomandare de la un medic endocrinolog, dosar medical şi o comisie de specialitate, acestea sunt elementele unui viitor tratament de slăbit. În cazul în care o persoană suferă de obezitate şi vrea să se trateze şi să slăbească, o poate face prin plata a jumătate din costurile tratamentului, pentru că cealaltă jumătate este suportată de către stat, prin intermediul caselor judeţene de asigurări.

?Există anumite medicamente compensate pentru obezitate şi care fac parte din tratamentul pentru slăbit în scop medical. Pacientul trebuie să aibă o recomandare de la medicul endocrinolog, după care i se face un dosar medical şi apoi o comisie de specialitate a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) va evalua starea pacientului, declară pentru Antena3.ro Nicoleta Ştefănescu de la Biroul de Presă al CNAS.

Dosarul complet al pacientuluiva fi trimis caselor judeţene de sănătate, care vor înainta apoi documentele către CNAS, iar dacă se va aproba tratamentul pentru slăbit în cazul obezităţii, pacientului i se va deconta 50% dintre costurile medicamentelor pentru tratament.

De asemenea, Ştefănescu spune pentru Antena3.ro că jumătatea costului va fi plătit de către stat, doar dacă scopul este unul terapeutic şi nu estetic

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: obezitate tratament slabit CNAS
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close