Antena 3 CNN Actualitate Cum ne dăm seama dacă suntem infectați cu noul coronavirus, ori avem o simplă răceală sau gripă

Cum ne dăm seama dacă suntem infectați cu noul coronavirus, ori avem o simplă răceală sau gripă

Boala provocată de coronavirus are simptome ce pot induce în eroare persoanele infectate, acestea crezând că au o simplă viroză respiratorie, ba chiar gripă.

Cum ne dăm seama dacă suntem infectați cu noul coronavirus, ori avem o simplă răceală sau gripă
26 Feb 2020   •   16:46

Într-un mesaj publicat pe site-ul Prefecturii Gorj, autoritățile indeamnă oamenii să recunoască simptomele îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Care este diferenţa dintre boala cauzata de 2019-nCoV şi o răceală/gripă?

Persoanele infectate cu coronavirus sau persoanele răcite sau gripate dezvoltă de obicei simptome respiratorii precum tusea, febră, secreții nazale. Chiar dacă multe dintre simptome sunt asemănătoare, acestea sunt cauzate de viruși diferiți. Este dificil să se identifice boala doar pe baza simptomelor. De aceea testele de laborator sunt necesare pentru a confirma dacă cineva este infectat cu acest nou tip de virus.

Perioada de incubație variază între 1 -12 zile
Perioada de incubație este perioada dintre momentul infectării și debutul simptomelor clinic ale bolii. Estimările curente ale perioadei de incubație variază între 1 și 12,5 zile, cu estimări mediane de 5-6 zile. Aceste estimări vor fi perfectionate pe măsură ce vor fi disponibile mai multe date.

Se poate ca 2019-nCoV să fie contractat de la o persoană infectată, dar care nu prezintă simptome?
Conform rapoartelor recente este posibil ca persoanele infectate să fie infecţioase înainte de a prezenta simptome semnificative. Pe baza datelor disponibile în prezent, persoanele care prezintă simptome cauzează răspândirea nCoV

Cum se răspândește virusul?
Noul Coronavirus este un virus respirator care se răspândește în primul rând prin contactul cu o persoană infectată, prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de saliva, secreții nazale. Este important exersarea unei igiene respiratorii bune. De exemplu, când strănutați sau tușiți, apropiați gura de partea inferioară a cotului sau folosiți șervețele pe care apoi le aruncați imediat la cosuld e gunoi. Spălați-vă cât mai des pe mâini și folosiți geluri antibacteriene pe bază de alcool.

Precizările autorităților din Gorj vin în contextul în care mai multe persoane au fost testate pentru coronavirus, după ce au intrat în contact cu un italian diagnosticat recent cu virusul nou din China.

×
Subiecte în articol: coronavirus raceala
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close