Antena 3 CNN Actualitate Faci cumpărături online? Uite cum să te ferești de țepe

Faci cumpărături online? Uite cum să te ferești de țepe

Faci cumpărături online? Uite cum să te ferești de țepe
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    04 Noi 2016   •   13:22

Magazinele online abundă în oferte irezistibile, însă este important ca, înainte să facă achiziţia, cumpărătorul să fie corect şi complet informat. ANPC sfătuieşte consumatorii să ţină seama de câteva recomandări, potrivit Adevarul.ro

1. Înainte de încheierea contractului, verificaţi dacă pe site comerciantul informează corect şi complet privind: datele sale de identificare, caracteristicile ale produsului, preţul cu toate taxele incluse, modalităţile de plată şi de livrare, perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului, durata minimă a contractului.
2. Cercetaţi magazinul online şi verificaţi-i reputaţia. 
3. Din momentul în care aţi primit un produs comandat pe internet, aveţi 14 zile pentru a-l returna, dacă nu sunteţi mulţumit de el. În acest caz, vă puteţi primi suma de la comerciant în termen de 14 zile de la primirea produsului. 
4. Comerciantul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv costurile livrării, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului. 
5. Dacă ai dubii în ce priveşte magazinul, este important să îţi notezi datele cele mai importante ale tranzacţiei, ca să le poti furniza băncii, în cazul unei operaţiuni frauduloase cu cardul tău. 

×
Subiecte în articol: magazine tranzactii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close