Antena 3 CNN Actualitate Ce faci dacă furnizorul de energie electrică îți cere 4 lei/kWh. Cum negociezi | Adrian Cuculis: ”Aici o să fie o mare țeapă”

Ce faci dacă furnizorul de energie electrică îți cere 4 lei/kWh. Cum negociezi | Adrian Cuculis: ”Aici o să fie o mare țeapă”

Avocatul Adrian Cuculis a explicat, în direct la Antena 3 CNN, ce trebuie să facem în cazul în care furnizorul de energie electrică cere 4 lei/kWh și cum putem negocia un preț mai mic.

de Andreea Ştefan    |    24 Oct 2022   •   18:07

”Aici o să fie o mare țeapă, o mare țepuire a populației și o să vă spun imediat de ce. Eu sunt convins că dacă bunica mea o să primească o notificare prin care crește prețul de luna viitoare de la 1 leu sau un 1,50 lei sau 0,68, nu o să citească oferta respectivă și dacă, doamne ferește, într-o lună consumă mai mult, o să aibă prețul acela aplicat.

Asta am spus-o de la bun început, de când a început acest scandal cu facturile și cu prețurile umflate. Dacă tu nu ești extrem de bine informat, riști să ajungi într-o capcană. Și capcana este exact această notificare.

Ba chiar foarte mulți dintre cei care au avut contracte pe un an de zile au primit notificări de schimbare a prețurilor, acele clauze abuzive despre care vă vorbeam în contractele de furnizare a energiei electrice, de modificare a tarifului pe kWH/oră în timpul desfășurării contractului, lucru care, bineînțeles, este ilegal.

Ce faci dacă furnizorul de energie electrică îți cere 4 lei/kWh

Când ai primit această înștiințare, în primul rând, o verifici și te uiți cât ai avut înainte tariful la energie electrică și ulterior vezi care este noua ofertă.

Verifici tariful și suni la furnizor. Foarte mulți dintre cei care au aceste contracte nici măcar nu știu actualmente cât pot să negociezi cu el acest preț. Negocierea, dacă ar fi să ne luăm după niște principii sănătoase, ar trebui să fie posibilă, pentru că, odată cu liberalizarea pieței, înseamnă că am posibilitatea să negociez cu tine în așa fel încât să semnez contractul.

Este o idee foarte bună să negociem tariful la energie electrică, să-ți vin cu o contraofertă, deși sunt foarte curios cât de receptivi vor să fie furnizorii.

Aș adăuga în etapa numărul 2, o dată cu negocierea respectivă, dacă ne dăm seama că este o problemă, acolo ar trebui să fie urmată negocierea respectivă, de o aducere aminte a furnizorului respectiv, care era prețul de dinainte și cum justifică el trecerea la un preț de 3 ori, de 10 ori, de 8 ori mai mare și apoi schimbăm furnizorul.

Am văzut încă o chestiune care este ilegală și este un sfat, este un avertisment pentru toți cei care primesc un asemenea document. Schimbarea furnizorului de energie electrică și regularizarea a fost făcută, deși a fost notificată rezilierea pe noul tarif, adică un nou tarif de 8 sau 9 lei, să facă regularizarea pe ultimele 3 luni de zile la noul tarif. Este o chestiune bineînțeles ilegală. Ar trebui să fie reclamată”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

×
Subiecte în articol: energie electrică Adrian Cuculis
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close