Antena 3 CNN Actualitate Cum o fi reuşit Ceauşescu să construiască metroul bucureştean?! Tronsonul Dr. Taberei-Eroilor, gata în 2016

Cum o fi reuşit Ceauşescu să construiască metroul bucureştean?! Tronsonul Dr. Taberei-Eroilor, gata în 2016

Cum o fi reuşit Ceauşescu să construiască metroul bucureştean?! Tronsonul Dr. Taberei-Eroilor, gata în 2016
de O.P.    |    25 Sep 2013   •   06:08

 Lucrările la tronsonul de metrou Dr. Taberei - Eroilor întră într-o nouă etapă. Astăzi vor demara săpăturile pentru tunelurile metroului, deşi utilajele au fost coborâte în subteran, în urmă cu aproape un an.

Lucrările la tronsonul de metrou Râul Doamnei - Eroilor au început în anul 2011 şi ar fi trebuit să fie gata în trei ani. Dar ultimele estimări ale Ministerului Transporturilor arată că trenurile nu vor circula pe aici mai devreme de anul 2016.

Până acum s-a lucrat doar la cele 10 staţii. Cea mai avansată din punct de vedere al execuţiei este Staţia Academia Militară. Aceasta este realizată în proporţie de 75%. Urmează staţia Favorit, dar şi staţia şi depoul Valea Ialomiţei, cu câte 50% din stadiul de execuţie fiecare.

În acelaşi timp, staţiile Raul Doamnei, Orizont şi Sergiu Celibidache din dreptul Parcului Drumul Taberei, au ajuns la circa 40% din lucrări. Sunt însă şi staţii unde s-a lucrat mai puţin: Tudor Vladimirescu, Romancierilor, Valea Argeşului şi staţia Eroilor 2. Aici încă se lucrează la excavări, planşee şi devieri de reţele de utilităţi.

Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor va costa peste un miliard de euro. Odată terminat va avea o lungime de 6,22 kilometri, iar pe aici vor trece 21 de trenuri noi. Proiectul face patre din Magistrala 5 de metrou, care va lega cartierele Drumul Taberei şi Pantelimon.

×
Subiecte în articol: Metrorex metrou
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close